Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza

Barcelona

Fundació Josep Irla

Per promoure els estudis en l’àmbit de les Ciències Socials sobre les dones, la Fundació Josep Irla convoca la Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza, la qual pren el nom de qui va ser la primera alcaldessa escollida democràticament de la història dels Països Catalans. La Beca, dotada amb 3.000€, té per objectiu finançar una recerca inèdita en el camp de les Ciències Socials sobre propostes per assolir la igualtat i l’exercici de la plena ciutadania de les dones.

Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat

Barcelona

Fundació Josep Irla

Per donar compliment a l’objectiu d’impulsar la recerca i la difusió històrica en l’àmbit de l’esquerra nacional dels Països Catalans, es convoca el Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat 2018. Els treballs de recerca hauran de versar sobre memòria històrica contemporània als Països Catalans: època republicana (1931-1939); antifranquisme i exili (1939-1975) i transició (1975-1980).

Premi d’assaig Irla

Barcelona

Fundació Josep Irla

Per donar compliment a l’objectiu bàsic d’estimular l’estudi de la realitat política, econòmica, social i cultural dels Països Catalans, així com el seu pensament, la Fundació Josep Irla, en col·laboració amb Angle Editorial, convoca el Premi d’assaig Irla 2018, dotat amb 6.000€. Les obres hauran de versar entorn la realitat política, econòmica, social i cultural dels Països Catalans i els seus reptes de futur.

Beca d’Estudis Històrics President Irla

Barcelona

Fundació Josep Irla

La Beca d’Estudis Històrics President Irla, dotada  amb 6.000€, s’atorga al millor projecte d’estudi inèdit en el camp de la història del republicanisme a les comarques gironines. Sense excloure cap temàtica, es valoraran especialment les propostes de caràcter biogràfic.

Presentació del llibre ‘Comunicació, xarxes i algoritmes’

Barcelona

Fàbrica Lehmann

Presentació del llibre ‘Comunicació, xarxes i algoritmes’, escrit per Martí Petit, guanyador del Premi d’Assaig Irla 2017 i expert en regulació audiovisual. L’acte comptarà amb les intervencions de l’autor i de Cristina Cullell, experta en política europea de l’espectre radioelèctric i serveis de comunicació electrònica.

conciliació

Presentació de l’estudi ‘Conciliació i corresponsabilitat. Una perspectiva feminista’

Barcelona

Sala d'actes de la Biblioteca Francesca Bonnemaison

El darrer acte del cicle Feminisme: memòria i lluites, que organitza la Fundació Josep Irla a l’Espai Francesca Bonnemaison, consistirà en la presentació de l’estudi ‘Conciliació i corresponsabilitat. Una perspectiva feminista’, elaborat per Cristina Sànchez Miret i Núria Villena Tudela. Presentarà l’acte Estel Solé.

feminisme, bargallo

Presentació de la biografia ‘Maria Dolors Bargalló. Propagandista d’Esquerra’

Barcelona

Sala La Cuina de l'Espai Francesca Bonnemaison

La presentació de la biografia ‘Maria Dolors Bargalló. Propagandista d’Esquerra’ comptarà amb les intervencions de Betsabé Garcia, escriptora i autora de la biografia; Queralt Solé, professora d’Història a la UAB; Carme Forcadell, diputada d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya; i Joan Manuel Tresserras, president de la Fundació Josep Irla, amb la moderació d’Estel Solé, escriptora i actriu.

Presentació de l’estudi ‘Matrimonis forçats i polítiques de prevenció’

Barcelona

Sala d'actes de la Biblioteca Francesca Bonnemaison

El primer acte del cicle Feminisme: memòria i lluites, que organitza la Fundació Josep Irla a l’Espai Francesca Bonnemaison, consistirà en la presentació de l’estudi ‘Matrimonis forçats i polítiques de prevenció. Campanyes de la societat civil del Regne Unit i Escòcia i la seva aplicació a Catalunya’. És el resultat de la Beca d’estudis feministes Nativitat Yarza 2016, que va guanyar Marta Roqueta.

Presentació de l’estudi «Governança cultural, identitat i territori»

Barcelona

Aula 0 del MACBA

Presentació de l’estudi «Governança cultural, identitat i territori. Polítiques culturals a Catalunya, 1980-2016». Intervindran Joaquim Rius Ulldemolins, professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV; Santi Martínez Illa, analista de polítiques culturals i educatives; Mariano Martín Zamorano, investigador del Centre d’Estudis sobre Cultura Política i Societat de la UB; i Jenn Díaz, diputada d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya. Després de la presentació se servirà esmorzar. Tots els assistents a l’acte rebran un exemplar de l’estudi.