fbpx

Cap al referèndum de reunificació d’Irlanda? Conversem a Barcelona amb el president nacional del Sinn Féin, Declan Kearney

La reunificació d’Irlanda torna a estar en la primera fila del debat polític ara que, per primer cop en la història, Irlanda del Nord té una primera ministra del Sinn Féin: Michelle O’Neill. Els Acords de Divendres Sant de 1998 van establir la possibilitat de celebrar un referèndum sobre la reunificació, si hi havia prou majoria social. Sota aquest pretext, O’Neill parla d’un horitzó d’entre sis anys i deu per fer la votació sobre la unitat d’Irlanda. Amb quines forces i capacitats compta el seu partit? Com es contrasta aquesta majoria social requerida? Quina serà la posició del Regne Unit i de la República d’Irlanda?

Amb la voluntat de promoure i repensar el dret a l’autodeterminació dels pobles, i d’analitzar quins camins pren avui a Europa, la Fundació Irla i el CIEMEN volem conèixer de més a prop l’estratègia del republicanisme irlandès per fer possible el referèndum de reunificació i acostar-la al públic català.

Amb aquest objectiu, organitzem l’acte “Irlanda i el camí cap a la reunificació”, que tindrà lloc divendres 1 de març, a les 18:30 hores, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, Barcelona).

Comptarem amb la participació del president nacional del Sinn Féin, Declan Kearney, una figura fonamental per al desplegament del partit al conjunt d’Irlanda i en les negociacions i estratègies de reconciliació. Kearney conversarà amb Mar Aguilera, professora titular de Dret Constitucional de la UB, i Gemma Calvet, jurista i analista política. Presentaran i clouran l’acte els presidents de la Fundació Irla, Raül Romeva, i del CIEMEN, David Minoves.

L’assistència és lliure, amb inscripció prèvia, en aquest enllaç.