fbpx

Missió

La Fundació Irla vol continuar la tasca de les generacions de catalans que, com Josep Irla, ens han precedit en la lluita per construir una societat més justa en una nació lliure.

Visió

La Fundació Irla vol ser un espai d’anàlisi, reflexió i debat al servei dels Països Catalans en general i de l’esquerra en particular.

Valors

La Fundació Irla treballa amb els principis de la democràcia, la llibertat, la justícia social i el dret a l’autodeterminació dels pobles.

Objectius

La Fundació Irla té per objecte:

a) Difondre el pensament i l’obra política, econòmica, social i cultural d’aquelles persones que, com la generació de Josep Irla, l’han basat en la defensa de la llibertat, la democràcia, la justícia social i la sobirania nacional.

b) Promoure, a nivell internacional, la defensa de la llibertat, la democràcia, la justícia social i l’autodeterminació dels pobles, així com la projecció dels Països Catalans.

c) Estimular l’estudi de la realitat política, econòmica, social i cultural dels Països Catalans i de la Unió Europea, així com el desenvolupament del seu pensament.

d) Impulsar la recerca i la difusió històrica en l’àmbit de l’esquerra nacional dels Països Catalans.

e) Preservar tota la documentació significativa generada per Esquerra Republicana de Catalunya al llarg de la seva història.

f) Impulsar la formació pràctica i teòrica en l’àmbit de l’esquerra nacional dels Països Catalans.

g) Promoure activitats i produccions culturals i artístiques compromeses en la defensa de la llibertat, la democràcia, la justícia social i la sobirania nacional.

h) Fomentar el municipalisme com a eina de participació política democràtica més propera a la ciutadania.

i) Fomentar la promoció de l’ús social del català en tots els àmbits.

j) Treballar en la preservació i la defensa de la memòria històrica de les persones vinculades o relacionades amb Esquerra Republicana de Catalunya que van ser víctimes de la Guerra Civil i de la repressió franquista, i promoure la justícia per a aquestes persones mitjançant qualsevol dels mitjans permesos per la llei.

k) Promoure iniciatives que tinguin per objecte afavorir la cohesió i solidaritat social, econòmica, generacional, territorial i mediambiental.