Presentació de la biografia d’Enriqueta Gallinat

Barcelona

Centre Cívic Urgell

La presentació de la biografia ‘Enriqueta Gallinat. Una republicana barcelonina del segle XX’ comptarà amb les intervencions de Pilar Vallugera, d’Esquerra Republicana-Federació de Barcelona; Llum Ventura, impulsora de «Les dones del 36»; Alfred Bosch, president del grup municipal d’Esquerra Republicana de Barcelona; Josep Maria Tubau, autor de la biografia i fill de la biografiada; i Joan Manuel Tresserras, president de la Fundació Josep Irla.

IX Jornades de la Fundació Josep Irla a la Universitat Catalana d’Estiu

Prada

Universitat Catalana d'Estiu

Les IX Jornades de la Fundació Josep Irla a la Universitat Catalana d’Estiu es titulen ‘El fantasma de l’autoritarisme’. Comptaran amb la participació de Laura Medina, membre d’Irídia, centre per la defensa dels Drest Humans; membres de Jovent Republicà; Marta Brik, politòloga; Jordi Solé, eurodiputat d’Esquerra Republicana; Anna Rosenfeld, experta en campanyes i comunicació política; i amb la Lliçó Magistral Víctor Torres ’50 anys del maig del 1968. L’impacte global’.

Beca postdoctoral Irla de recerca en Anàlisi i Pensament Social

Barcelona

Fundació Josep Irla

Per donar compliment a l’objectiu fundacional d’estimular l’estudi de la realitat política, econòmica, social i cultural dels Països Catalans i de la Unió Europea, així com el desenvolupament del seu pensament, la Fundació Josep Irla convoca la Beca postdoctoral Irla de recerca en Anàlisi i Pensament Social. Dotada amb 35.000€, va destinada a investigadors/es que hagin obtingut recentment el títol de doctor/a, i que disposin d’un projecte de recerca en Ciències Socials o Filosofia política recolzat per un grup de recerca registrat en una universitat dels Països Catalans.

Political lives: Coppieters and Companys

Brussel·les

Cultural Centre of Saint Jean Baptiste au Béguinage

Presentació de les biografies de Maurits Coppieters i Lluís Companys, amb Josep Vall, coordinador del projecte i director executiu de la Fundació Josep Irla; Roser Maresma, presidenta de la Catalan Society of Brussels; Toni Torras, de la Catalan Society of Brussels; i Meritxell Serret, delegada del Govern a la UE.

Nit Irla 2018

Barcelona

Sala Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès

Es lliurarà el Memorial Lluís Companys a Carles Vallejo en la modalitat individual, i a Irídia, Centre per la Defensa dels Drets Humans, en la modalitat col·lectiva. El Memorial Francesc Macià s’atorgarà a Teresa Juvé en la modalitat individual, i a l’Associació Catalana pels Drets Civils en la modalitat col·lectiva. També es lliurarà el Premi d’Assaig Irla a Josep Gifreu. La cloenda anirà a càrrec del President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza

Barcelona

Fundació Josep Irla

Per promoure els estudis en l’àmbit de les Ciències Socials sobre les dones, la Fundació Josep Irla convoca la Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza, la qual pren el nom de qui va ser la primera alcaldessa escollida democràticament de la història dels Països Catalans. La Beca, dotada amb 3.000€, té per objectiu finançar una recerca inèdita en el camp de les Ciències Socials sobre propostes per assolir la igualtat i l’exercici de la plena ciutadania de les dones.

Presentació Eines 31
Els drets civils sota amenaça

Barcelona

Harlem Jazz Club

Presentació del número 31 de la revista Eines, titulat ‘Els drets civils sota amenaça’, amb Ernest Maragall, diputat al Parlament de Catalunya, i Anaïs Franquesa, directora de litigi d’Irídia, Centre per la Defensa dels Drets Humans.

Inauguració de l’exposició ImagiNation

Barcelona

Facultat de Dret de la Universitat de Dret

Inauguració de l’exposició ImagiNation, que repassa 100 anys de cartellisme sobre autodeterminació a Europa amb Xavier Pons, degà de la Facultat de Dret de la UB; Joan Manuel Tresserras, president de la Fundació Josep Irla; Marta Rovira Martínez, professora de Sociologia de la UAB; i Josep Maria Reniu, professor de Ciència Política de la UB.

Presentació de la biografia de Josep Abril

Mataró

Saló de Sessions de l'Ajuntament

Presentació de la biografia ‘Josep Abril. Alcalde de Mataró afusellat pel franquisme’, amb Anna Salicrú, regidora d’Esquerra Republicana de Mataró; Francesc Teixidó, portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana a Mataró; Pelai Pagès, professor d’Història de la UB, Margarida Colomer, historiadora i autora de la biografia; i Joan Manuel Tresserras, president de la Fundació Josep Irla.