fbpx
La Fundació Irla celebra la presentació de l'últim exemplar de la revista Eines número 49 «Europa: un ideal (encara) en construcció». L'acte comptarà amb la presència de Tomàs Molina i Diana Riba, que conversaran entorn el futur del projecte europeu i el paper de Catalunya. Moderarà l'acte la periodista Sònia Sánchez. Totes les persones assistents rebran un exemplar gratuït de la revista. En acabar l'acte, se servirà un refrigeri. L'acte es retransmetrà simultàniament per youtube.com/FundacioIrla

Presentació Eines 49

Barcelona

Hub Social de la Fundació Bofill (c/ Girona, 34. Barcelona)

Presentació del número 49 de la revista Eines, amb Tomàs Molina, físic i meteoròleg i candidat d’Ara Repúbliques al Parlament Europeu, i Diana Riba, eurodiputada i cap de llista d’Ara Repúbliques al Parlament Europeu. Un debat moderat per la periodista Sònia Sánchez.

Presentació de l’estudi biogràfic: Hugas i Duran. Dues nissagues republicanes

la Bisbal d'Empordà

Biblioteca Lluïsa Duran (Passeig Muriel Casals, 26)

Presentació d’una nova publicació de la col·lecció d’estudis històrics i biogràfics: «Hugas i Duran. Dues nissagues republicanes», escrita per Pilar Francès, guanyadora de la Beca President Irla 2023. Amb la participació de l’autora, Enric Marquès, portaveu del grup municipal d’ERC i Josep Huguet, patró de la Fundació Irla.

Irlanda i el camí cap a la reunificació

Barcelona

Institut d'Estudis Catalans (IEC)

Amb la voluntat de promoure i repensar el dret a l’autodeterminació dels pobles, i d’analitzar quins camins pren avui a Europa, la Fundació Irla i el CIEMEN volem conèixer de més a prop l’estratègia del republicanisme irlandès per fer possible el referèndum de reunificació i acostar-la al públic català. Amb la participació de Declan Kearney, president nacional del Sinn Féin; Mar Aguilera, professora titular de Dret Constitucional de la UB; i Gemma Calvet, jurista i analista política. Presentaran i clouran l’acte els presidents de la Fundació Irla, Raül Romeva, i del CIEMEN, David Minoves.

Noves masculinitats. Manosfera i extrema dreta

Barcelona

Espai Línia (c/ Girona, 52. Barcelona)

En el marc de la setmana temàtica sobre noves masculinitats, conversarem sobre manosfera i extrema dreta. Per aprofundir en aquesta qüestió i combatre la guerra cultural que està lliurant l’extrema dreta en relació a les masculinitats i el feminisme, comptarem amb Lionel Delgado, doctor en sociologia per la UB, Helena Castellà, politòloga experta en extrema dreta, i Raül Romeva, president de la Fundació Irla. Modera la periodista Judit Pellicer.

Club Irla: Col·loqui “L’home dels nassos”

Barcelona

Cinema Maldà (Carrer del Pi, 5, Barcelona)

En el marc de l’activitat #ClubIrla celebrarem un col·loqui posterior al visionat de la pel·lícula L’home dels nassos, amb la directora del film, Abigail Schaaff, i el president de la Fundació Irla, Raül Romeva. L’acte tindrà lloc al Cinema Maldà el divendres 2 de febrer a les 18h.

Presentació de l’Eines 48

Barcelona

Hub Social de la Fundació Bofill (c/ Girona, 34. Barcelona)

Presentació del número 48 de la revista Eines, amb Oriol Junqueras, president d’Esquerra Republicana, i Mertxe Aizpurua, portaveu del Grup Parlamentari d’EH Bildu. Un debat moderat per la periodista Carme Rocamora.

 

Debat: El tabú de la menopausa, una discriminació invisibilitzada

Barcelona

Espai Línia (c/ Girona, 52. Barcelona)

En el marc de la presentació de l’estudi Beca Yarza 2022 «El tabú de la menopausa, una discriminació invisibilitzada», debatrem sobre la qüestió amb Clara Selva, autora de l’estudi, Tània Verge, consellera d’Igualtat i Feminismes, i Carme Catalán Piñol, membre de Xarxa de Dones per la Salut.

Lliçó Inaugural Irla 2023-2024

Barcelona

Auditori del campus de la Ciutadella – UPF (Ramon Trias Fargas, 25-27. Barcelona)

Jan Eeckhout, professor d’Economia a la UPF i autor de La Paradoxa del Benefici, oferirà la conferència «Monopolis i competència a l’era digital». Es tracta de la Lliçó Inaugural Josep Irla 2023-2024, que enceta el curs acadèmic de la Fundació Irla. La presentació anirà càrrec del president de la Fundació Joan Manuel Tresserras.

Presentació del Premi d’Assaig Irla 2023

Girona

Llibreria Les Voltes Educa (Carrer dels Mercaders, 5. Girona),

El dijous 19 d’octubre, a les 19 h, a la llibreria Les Voltes Educa (Carrer dels Mercaders, 5. Girona), presentarem la nova obra d’Helena Borrell, guanyadora de l’edició 2023 del Premi d’Assaig Irla: Fem que soni bé. Les conseqüències de la minorització del català i propostes per a un col·loquial de qualitat. Comptarem amb la participació de l’autora, que conversarà amb la periodista figuerenca Anna Teixidor.