Nit Irla 2021

Barcelona

Mirador del Museu d'Història de Catalunya (Plaça de Pau Vila, 3)

Es lliurarà el Memorial Lluís Companys a Lluís Cabrera en la modalitat individual, i a Factoria F5, en la modalitat col·lectiva. El Memorial Francesc Macià s’atorgarà a Gustau Muñoz en la modalitat individual, i a la Fundació.cat en la modalitat col·lectiva. També es lliurarà el Premi d’Assaig Irla a Quim Bosch. La cloenda anirà a càrrec d’ Oriol Junqueras.

Presentació “El setmanari L’Opinió”

Barcelona

Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10)

«El setmanari L’Opinió i la fundació d’Esquerra Republicana de Catalunya (1928-1931)» és la nova publicació de la col·lecció d’Estudis Històrics de la Fundació Josep Irla. Es presentarà el dijous 16 de setembre, acompanyats/des de l’autor Jaume Guillamet, juntament amb Joan Manuel Tresserras, Carme Ferré-Pavia, Marta Vilalta i Oriol Junqueras.

Presentació de l’Eines 41

Barcelona

La Comunal (c/Riera d'Escuder, 38)

Presentació del número 41 de la revista Eines «Entendre (i combatre) les desigualtats», amb Mihaela Vancea, coordinadora científica de la Universidad de Córdoba i professora associada de la UPF, i Dolors Bassa, exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i exsecretària general de l’UGT a Girona. Un debat moderat pel periodista Roger Tugas.

Art per tu des de Móra la Nova

Móra la Nova

Sant Domènec, 13

L’artista Èrik Harley presenta a Móra la Nova la seva obra «Boom» per abordar la qüestió de l’habitatge a les Terres de l’Ebre

Art per tu des de la Selva del Camp

La Selva del Camp

Plaça del Portal d'Avall

L’artista catalana Judit Bou presenta a la Selva del Camp la seva obra «Un turó» per abordar la qüestió de l’abandonament dels terrenys agrícoles.

Art per tu des de Sant Carles de la Ràpita

Sant Carles de la Ràpita

Museu de la Mar de l'Ebre

L’artista catalana Eva Mascarell presenta a Sant Carles de la Ràpita la seva obra «Trabucador» per abordar la qüestió del canvi climàtic i la seva afectació al delta de l’Ebre.

Escòcia després de les urnes

Format virtual

al canal de Youtube de la Fundació Josep Irla

Conversem sobre Escòcia després de les urnes, amb Marc Sanjaume, Marta Brik, Marc Guinjoan i Diana Riba

Art per tu des de Taradell

Taradell

La Font Gran

L’artista Lídia Azagra presenta la seva obra “Retrobament” per tal d’abordar la qüestió del civisme a Taradell.

Presentació de l’Eines 40

Format virtual

al canal de Youtube de la Fundació Josep Irla

Presentació del número 40 de la revista Eines, titulat «Salut i justícia social», amb la consellera de Salut Alba Vergés i Lucia Artazcoz.