fbpx
Lliçó Inaugural Josep Irla 2022-2023

Barcelona

Auditori del campus de la Ciutadella – UPF (c/ Ramon Trias Fargas, 25, 27)

Katharina Pistor, jurista alemanya i professora de dret a la Universitat de Columbia, oferirà la conferència «Llei, riquesa i desigualtat». Es tracta de la Lliçó Inaugural Josep Irla 2022-2023, que enceta el curs acadèmic de la Fundació Josep Irla. La presentació anirà càrrec del president de la Fundació Joan Manuel Tresserras.

Art per a tu des de la Seu d’Urgell

La Seu d'Urgell

Plaça dels Oms, 1

L’artista Josepa Travé ens presenta a la Seu d’Urgell la seva obra dedicada a l’envelliment de població al Pirineu. La presentació: una conversa de l’autora amb l’urgellenc Jesús Codó, moderada per Joan Vila, coordinador del projecte Art per a tu.

Art per a tu des de Tremp

Tremp

Plaça de la Creu

L’artista Peter Allan Hull ens presenta a Tremp la seva obra dedicada a l’energia solar i la pagesia. La presentació: una conversa de l’autor amb el trempolí Jaume Gelonch, moderada per Joan Vila, coordinador del projecte Art per a tu.

Art per tu des de Moià

Moià

Espai Cultural Les Faixes (Ctra de Manresa, 50. Moià)

L’artista Gina Hasrster ens presenta a Moià el seu mural dedicat a la dona en el món rural. La presentació: una conversa del’autora amb l’alcalde del municipi Dionís Guiteras, moderada per Joan Vila, coordinador del projecte Art per a tu.

Presentació de la biografia de Ventura Gassol

La Selva del Camp

Castell de La Selva - Castell del Paborde

Presentació de la biografia «Ventura Gassol. Una biografia política», amb la participació del president Pere Aragonès, l’autor de l’obra Manuel Pérez Nespereira, la professora i patrona de la Fundació Montserrat Palau, l’alcalde de la Selva del Camp Jordi Vinyals i la regidora Laura Girona

Presentació de l’Eines 43

Barcelona

Trabanqueta Bar (c/ Mallorca, 329)

Presentació del número 43 de la revista Eines, amb Marina Massaguer Comes, filòloga i sociolingüista, i Elvira Riera-Gil, doctora en Ciències Polítiques per la UPF, especialitzada en política lingüística. Un debat moderat per la periodista Magda Gregori.

Art per tu des de Móra la Nova

Móra la Nova

Escola d'Arts Plàstiques i Disseny de Móra la Nova

L’artista ampostina Cristina Torta presenta a Móra la Nova la seva obra «El rastre del temps», una denúncia sobre les conseqüències de la desindustrialització, com l’abandonament de grans infraestructures i el despoblament.

Nit Irla 2022

Barcelona

Mirador del Museu d'Història de Catalunya (Plaça de Pau Vila, 3)

Es farà entrega dels Memorials Lluís Companys i Francesc Macià i del Premi d’Assaig Irla 2022. La cloenda anirà a càrrec d’Oriol Junqueras, president d’Esquerra Republicana.

Art per tu des de la Selva del Camp

La Selva del Camp

Castell de La Selva - Castell del Paborde

L’artista catalana Íria Rodon presenta a la Selva del Camp la seva obra «Sense títol» una metàfora sobre la llar, la natura i l’acolliment per denunciar les conseqüències de la guerra d’Ucraïna, obligant a milers de persones a fugir del país.