fbpx
Lliçó Inaugural Irla 2023-2024

Barcelona

Auditori del campus de la Ciutadella – UPF (Ramon Trias Fargas, 25-27. Barcelona)

Jan Eeckhout, professor d’Economia a la UPF i autor de La Paradoxa del Benefici, oferirà la conferència «Monopolis i competència a l’era digital». Es tracta de la Lliçó Inaugural Josep Irla 2023-2024, que enceta el curs acadèmic de la Fundació Irla. La presentació anirà càrrec del president de la Fundació Joan Manuel Tresserras.

Llibertat republicana i laïcitat

Barcelona

Centre Cultural La Model (c/ d'Entença, 155. Barcelona)

En el marc de cicle de converses “La llibertat republicana avui”, Elvira Duran, professora d’Ètica aplicada i membre de la Fundació Lluís Espinal-Cristianisme i Justícia, i Jordi Serrano, historiador i exdirector de la Fundació Ferrer i Guàrdia i exsecretari general del Moviment Laic i Progressista, conversaran sobre Llibertat republicana i laïcitat.

Presentació de l’Eines 47

Barcelona

Ateneu Barcelonès (Carrer Canuda, 6)

Presentació del número 47 de la revista Eines, amb Tània Verge, consellera d’Igualtat i Feminismes, i Olympia Arango, economista i membre de l’Espai Zero Vuit. Un debat moderat per la periodista Ariadna Trillas.

Jornada: Justícia climàtica i la diplomàcia

Barcelona

Centre Cívic Convent de Sant Agustí - Sala Noble (c/ Comerç, 36. Barcelona)

Jornada organitzada per la Fundació Irla i el Centre d’Estudis en Relacions Internacionals sobre justícia climàtica i diplomàcia. Amb la participació de Meritxell Serret, Raül Romeva, Unai Pascual, Josep Espluga, Rafael Grasa, Mireia Boya, Isabel Pont, Declan Owens, Maria Dantas, Jenny Rathbone i Bríd Smith.

El caos de Renfe. Cap a una sobirania ferroviària

Barcelona

Espai Línia (c/ Girona, 52. Barcelona)

En el marc de la setmana temàtica sobre mobilitat, conversarem sobre el caos de Renfe. Per parlar d’aquesta problemàtica i com caminar cap a una sobirania ferroviària, comptarem amb la participació de José Rodríguez, diputat al Parlament de Catalunya, Inés Granollers, diputada al Congrés dels Diputats i Mònica Peinado, periodista de la Cadena SER. Modera el periodista Roger Tugas.

Centenari de la dictadura de Primo de Rivera (1923-2023)

Barcelona

Ateneu Barcelonès (Carrer Canuda, 6)

Quan es compleixen 100 anys del cop d’estat de Primo de Rivera, volem analitzar les conseqüències d’aquell règim, ferment de la República i el Franquisme. Ponències a càrrec dels historiadors Joan Esculies, Soledat Bengoechea, Pau Vinyes i Manuel Pérez Nespereira, i la participació de la consellera Gemma Ubasart, el president d’ERC Oriol Junqueras, el patró de la Fundació Josep Huguet i Joan Solé com a representant de l’Ateneu Barcelonès.

Nit Irla 2023

Barcelona

Institut d'Estudis Catalans (IEC)

Es farà entrega dels Memorials Lluís Companys i Francesc Macià i del Premi d’Assaig Irla 2023. La cloenda anirà a càrrec de Marta Vilalta, secretària general adjunta d’Esquerra Republicana.

Jornada: Una Renda Bàsica Europea

Barcelona

Hub Social de la Fundació Bofill (c/ Girona, 34. Barcelona)

La Fundació Irla i Coppieters Foundation organitzem una nova jornada centrada en la proposta per impulsar una Renda Bàsica Europea.

Presentació de l’Eines 46

Barcelona

Laie Llibreria Cafè (c/ Pau Claris, 85)

Presentació del número 46 de la revista Eines, amb Maria Sisternas, urbanista i directora de l’INCASÒL, i Jordi Sánchez, vicepresident de Polítiques Urbanístiques de l’AMB. Un debat moderat per la periodista Cati Morell.