fbpx

Debat: El tabú de la menopausa, una discriminació invisibilitzada

Sota la veu popular, la mal anomenada «menopausa» s’entén com un marcador del temps que obre la porta a la vellesa i que, com si es tractés d’una motxilla ben carregada d’estereotips i prejudicis, condiciona les expectatives i vivències de qui la travessa; especialment, quan s’està trepitjant un espai públic, bé sigui social o laboral.

Amb la voluntat de trencar amb el tabú entorn del climateri, la investigadora Clara Selva ha publicat la recerca El tabú de la menopausa, una discriminació invisibilitzada, a través de la qual dona propostes, des d’una perspectiva de gènere, que permetin a la societat, a les organitzacions i als governs,  visibilitzar i posar fi a la discriminació entorn del climateri i la menopausa, així com conscienciar sobre el seu impacte en la qualitat de vida de les dones residents a Catalunya.

Per conèixer les principals conclusions d’aquest estudi, Clara Selva conversarà amb la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la membre de Xarxa de Dones per la Salut, Carme Catalán Piñol, el proper dimecres 17 de gener, a les 18:30 h, a l’Espai Línia (c/ Girona, 52. Barcelona). El debat serà moderat per la periodista Lara Bonilla.

Per assistir-hi, cal inscriure’s prèviament. També es podrà seguir en format online a través del canal de Youtube de la Fundació o per xarxes socials amb l’etiqueta #BecaYarza.

INSCRIPCIONS ↘