fbpx

Reflexionem i definim les noves masculinitats

Què són les noves masculinitats? Com han evolucionat les masculinitats fins avui? Com poden ser una eina transformadora? Per tal de trobar resposta a totes aquestes qüestions, conversem al nostre canal de Youtube amb experts en el camp de les masculinitats i el feminisme sobre com construir aquests models alternatius a la masculinitat davant la igualtat.

Seguir llegint →

Irlanda, més a prop que mai de la reunificació

Per primer cop en la història, Irlanda del Nord té una primera ministra del Sinn Féin i planteja un horitzó d’entre sis i deu anys per fer un referèndum sobre la unitat d’Irlanda. Per parlar d’aquestes qüestions, la Fundació Irla i el CIEMEN han organitzat un acte amb el president nacional del Sinn Féin, Declan Kearney, Mar Aguilera, professora titular de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona, i Gemma Calvet, jurista i analista política.

Seguir llegint →

Memòria i estigma, què hem après?

Celebrem un col·loqui posterior a la projecció de la pel·lícula «L’home dels nassos». Una conversa entre Raül Romeva, president de la Fundació Irla, i Abigail Schaaff, directora de la pel·lícula, moderada per Clàudia Pujol, directora de la revista Sàpiens.

Seguir llegint →

La menopausa sense embuts, posant paraules a una realitat invisibilitzada

La Fundació Irla ha presentat «El tabú de la menopausa. Una discriminació invisibilitzada», un estudi elaborat per la investigadora Clara Selva que busca crear propostes que permetin posar fi a la discriminació entorn la mal anomenada “menopausa”, així com posar sobre la taula les conseqüències positives que pot haver-hi per a les dones residents a Catalunya quan s’investiga entorn la qüestió.

Seguir llegint →