fbpx
Trobada amb el Casal de Catalunya de Buenos Aires

Entrega del llibre de la biografia de Pere Cerezo, alcalde de Girona durant la Guerra Civil

Trobada amb el Casal de Catalunya de Buenos Aires

La Fundació Josep Irla entrega uns exemplars del llibre biogràfic de l’alcalde gironí i exiliat a Argentina durant el franquisme: «Pere Cerezo, entre Girona i Argentina»

Josep Vall, director executiu de la Fundació Josep Irla, de visita a Argentina i Xile en una recerca sobre els republicans catalans exiliats, ha tingut l’oportunitat de saludar i entrevistar-se amb Josep Meléndez i Albert Hug Aebicher, president i secretari del Casal de Catalunya de Buenos Aires.

El director executiu de la Fundació Josep Irla ha aprofitat l’ocasió per entregar uns exemplars del llibre «Pere Cerezo, entre Girona i Argentina» de Jordi Galí. Una biografia que explica la vida i obra d’aquest diputat d’ERC al Parlament de Catalunya de 1932, alcalde de Girona durant la Guerra Civil i exiliat a Argentina, on precisament va presidir el Casal de Catalunya de Buenos Aires, del 1955 al 1957, i la Comissió Organitzadora dels Jocs Florals que es van celebrar a la capital d’Argentina l’any 1960.

Vall ha recordat que «tot i que Argentina no va ser el país d’Amèrica Llatina que més republicans exiliats acollí, sinó que ho foren Mèxic i Xile, la nòmina de destacades personalitats és prou rellevant, des dels consellers de la Generalitat Manuel Serra i Moret i Pere Coromines, fins els dirigents de la Lliga, Francesc Cambó i Josep Maria Casabò».

«Pere Cerezo, entre Girona i Argentina» se suma així a la col·lecció d’estudis històrics de la Fundació Josep Irla, qui en el 2011 ja va publicar una biografia d’un altre català exiliat i nacionalitzat argentí, «Andreu Dameson, geni de la caricatura».

La biografia de l’alcade gironí es presentarà a Girona el proper dimarts 18 de desembre, a les 19h, al centre Cívic Barri Vell-Mercadal.

Comparteix aquesta noticia