fbpx

Pere Cerezo, alcalde de Girona, 1937-1939

Jordi Galí guanya la Beca Irla per biografiar Pere Cerezo

La Beca d’estudis històrics President Irla 2017 s’ha atorgat a Jordi Galí i Farrés, pel projecte «Pere Cerezo i Hernàez, alcalde de la Girona en guerra». El Jurat està format per Pere Bosch, historiador i periodista; Joan Casamitjana, impulsor de la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols; i Enric Pujol, professor del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La Fundació Josep Irla, en conveni amb la Diputació de Girona, convoca la Beca d’estudis històrics President Irla amb caràcter anual. L’objectiu és aprofundir en el pensament, l’obra i la vida de la generació de republicans gironins de la qual Josep Irla i Bosch, president de la Generalitat a l’exili, i fill de Sant Feliu de Guíxols, n’és la personalitat més destacada.

Enguany Jordi Galí elaborarà una biografia de Pere Cerezo, que va ser alcalde de Girona entre 1937 i 1939. Abans, el 1932, havia estat escollit diputat al Parlament de Catalunya, i fou nomenat membre del Comitè Executiu Central d’Esquerra Republicana. Exiliat a França i l’Argentina, va ser president del Casal de Catalunya a Buenos Aires.

Comparteix aquesta noticia