fbpx

Estudis històrics i biogràfics

Descarregar (PDF) ↓

Salvador Albert. Literat i polític republicà al servei del país dels taps

Salvador Albert i Pey (Palamós, 1868 – Cerdanyola del Vallès, 1944) destacà des de ben jove com a literat conreant tots els registres: teatre, poesia, narració, assaig… Veí de Sant Feliu de Guíxols, el seu prestigi intel·lectual i professional en el món surotaper el portaren a ser elegit diputat al Congrés pel districte de la Bisbal d’Empordà, ininterrompudament de 1910 a 1923.

El 1931, després de la Dictadura de Primo de Rivera, participà en la fundació d’Esquerra Republicana de Catalunya, fou elegit diputat de les Corts Constituents i nomenat ambaixador de la República espanyola a Brussel·les.

La seva retirada política, el 1934, no impedí que el règim franquista el condemnés, passant quatre anys a la presó, fins que fou alliberat poc abans de morir.

 

Jordi Bohigas i Maynegre (Girona, 1978)

Doctor en història per la Universitat de Girona (2011) amb una tesi sobre les relacions entre ciència i Església a la Catalunya contemporània. Autor de diversos llibres sobre la Guerra del Francès. Ha exercit com a docent de Secundària i d’Història Contemporània a la UdG.

Actualment es dedica a la investigació local i és professor d’Història de l’Església a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona.

Comparteix aquesta publicació