Estudis històrics i biogràfics

Descarregar (PDF) ↓

Martí Barrera. Sindicalista, impressor, polític

Martí Barrera i Maresma (La Bisbal d’Empordà, 1889 – Barcelona, 1972) fou, pràcticament sense solució de continuïtat, sindicalista, impressor, diputat al Parlament de Catalunya, conseller de Treball i Obres Públiques del govern de la Generalitat de Catalunya, diputat a les Corts espanyoles, secretari general d’Esquerra…
Una vida de compromís amb el país i l’etapa històrica que li toca viure. Una vida de compromís amb els ideals de justícia social i de llibertat nacional que compartí amb tota la seva generació republicana.


Manuel Pérez Nespereira (Barcelona, 1961)
Doctor en Història Contemporània de Catalunya, especialista en la figura d’Enric Prat de la Riba, el primer terç del segle XX a Catalunya i el catalanisme d’aquest període.
Autor de més de mitja dotzena d’obres, entre les quals Prat de la Riba nacionalisme i formació d’un estat català, La secessió catalana o La Ciutadella. La darrera publicació ha estat 1912-2012 Cent anys de l’Escola d’Administració Pública, publicada en el marc del centenari d’aquesta institució.
Ha publicat en revistes especialitzades i genèriques, i al costat de l’obra individual ha col·laborat en un bon nombre d’obres col·lectives.

Comparteix aquesta publicació