fbpx

Estudis històrics i biogràfics

Descarregar (PDF) ↓

Història d’Esquerra a Vic

Esquerra Republicana de Catalunya naixia el 19 de març del 1931 i esdevenia en poques setmanes el partit polític hegemònic de la Catalunya republicana.
També a Vic, ERC encapçalà el govern municipal en moments tant intensos i conflictius com la mateixa època republicana i la posterior Guerra Civil.
Passada la dictadura franquista, Esquerra tornà a ser protagonista a l’escena política catalana i vigatana i, amb el nou segle XXI s’ha convertit novament en una peça clau.
Al llibre que teniu a les mans hi trobareu la història del partit a la ciutat de Vic des del 1931 fins a l’immediata actualitat de finals del 2014 sense perdre mai de vista el context general de Catalunya.


Oriol Casellas i Domènech (Vic, 1986)
Llicenciat en Història per la UAB i Màster de Formació del Professorat per la UdG. Professor de Ciències Socials a Secundària. Actualment està finalitzant els estudis del grau en Ciències Religioses a l’ISCRVic.
Els seus primers estudis publicats s’han centrat en la història local vigatana. Així doncs, és autor de Sagals d’Osona. Quinze anys arrelats al país, enfilats als castells (Associació Cultural Sagals d’Osona, 2012) i de la biografia de l’últim Vigatà Il·lustre Joan Riera Rius, l’home bo (Ajuntament de Vic, 2013).
També és autor de l’estudi Tradicions populars vigatanes. La festa major de Vic per a la Fundació Embat Cultural i el Consell de Festa Major de la ciutat de Vic.
Forma part del Consell del Patrimoni Cultural així com del Consell de Convivència i Seguretat de l’Ajuntament de Vic. Enamorat del món casteller i la cultura popular catalana, és membre dels Sagals d’Osona —on ha ocupat càrrecs de responsabilitat tant a la junta directiva com a la junta tècnica— i dels Emboirats de la UVIC.

Comparteix aquesta publicació

Darreres publicacions de la col·lecció