Estudis històrics i biogràfics

Descarregar (PDF) ↓

Francesc Dalmau. De Normandia a Palamós

Francesc Dalmau i Norat (Girona, 1915 – Palamós, 2003), fou com el seu pare, Laureà Dalmau i Pla, metge i diputat d’Esquerra al Parlament de Catalunya (1980-1984). I alcalde de Palamós (1983-1985), vila que el declarà fill adoptiu.
Membre de la generació republicana compromesa amb els ideals d’una Catalunya lliure en una Europa democràtica, lluità com a soldat de l’exèrcit republicà a la Guerra Civil i com a soldat de l’exèrcit britànic a la Segona Guerra Mundial, prenent part en l’operació militar de majors dimensions de la història, el desembarcament de Normandia.

Francesc Marco Palau (Tarragona, 1989)
Historiador. Llicenciat en Història per la Universitat Rovira i Virgili i màster en Història de Catalunya a la Universitat Autònoma de Barcelona. Realitzà una estada acadèmica a la Universitat de València. Actualment és doctorand en Història comparada, política i social a la UAB. Columnista de premsa i opinador en diversos mitjans de comunicació, ha publicat articles acadèmics i de divulgació en referència a les tipologies culturals i polítiques del catalanisme, així com d’art contemporani català. Entre el seus llibres destaca Josep Rahola. Una veu catalanista d’esquerres al Senat (2014).

Comparteix aquesta publicació