Coneix els premiats dels Memorials Francesc Macià i Lluís Companys 2021

L’acte de lliurament serà el proper 29 de setembre en el marc de la Nit Irla 2021

El Memorial Francesc Macià, que distingeix persones i entitats que hagin destacat per la seva acció en favor de la llengua, la cultura o la nació catalanes, s’atorga enguany, en la modalitat individual, a l’editor, assagista, traductor i activista Gustau Muñoz per la seva tasca constant al País Valencià en l’articulació de l’espai nacional i cultural dels Països Catalans.

En la modalitat col·lectiva, es premia l’esforç de la Fundació.cat, entitat que va fer realitat la posada en marxa i la gestió del domini .cat fa 15 anys, una fita clau per a posicionar la llengua i la cultura catalanes a la Xarxa i al món virtual.

Gustau Muñoz i Fundació.cat seran reconeguts amb el Memorial Francesc Macià 2021

El Memorial Lluís Companys, enguany dedicat a l’Any Internacional de l’Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible, reconeix les iniciatives i bones pràctiques en les activitats econòmiques basades en el coneixement, la tecnologia, els valors culturals i el patrimoni artístic i cultural i altres expressions creatives desenvolupades als Països Catalans.

Per això, el jurat vol destacar la trajectòria de Lluís Cabrera com a fundador i actual director del Taller de Músics, escola pionera en la difusió del jazz, el flamenc i les músiques populars modernes a Catalunya.

En la categoria d’entitat, es concedeix a la Factoria F5 per la seva capacitat de sintetitzar la innovació tecnològica i la justícia social oferint educació solidària, inclusiva i gratuïta en el món del desenvolupament web a persones en situació de vulnerabilitat.

Lluís Cabrera i la Factoria F5 rebran el Memorial Lluís Companys 2021

També es farà entrega del Premi d’Assaig Irla 2021 a l’investigador Quim Bosch per la seva obra «Una asimetria cartografiada: Els Països Catalans i Espanya en 27 mapes».

El lliurament dels guardons tindrà lloc durant la Nit Irla 2021, que se celebrarà el proper dimecres 29 de setembre a les 19 hores, al Mirador del Museu d’Història de Catalunya. La cloenda de l’acte anirà a càrrec d’Oriol Junqueras, president d’Esquerra Republicana.

Les inscripcions es poden fer aquí

Comparteix aquesta noticia