fbpx

Quim Bosch guanya el Premi d’Assaig Irla 2021

«Una asimetria cartografiada: Els Països Catalans i Espanya en 27 mapes» de Quim Bosch i Batlle és l’obra guanyadora del Premi d’Assaig Irla 2021. El jurat ha decidit premiar-la pel rigor en la feina de documentació de l’obra, que ajuda a cartografiar l’asimetria dels Països Catalans respecte l’Estat espanyol.

El propòsit de l’autor és fonamentalment contribuir al debat territorial amb dades objectives. Per fer-ho, analitza diferents aspectes polítics, econòmics, demogràfics, socials, acadèmics i científics que ofereixen un retrat polièdric d’Espanya.

A través d’aquesta obra, Bosch constata l’existència de diferències territorials prou notables, algunes d’elles amb patrons recurrents, com és el cas dels Països Catalans. També posa sobre la taula la correlació entre alguns dels indicadors analitzats que ajuden a determinar, per exemple, les balances fiscals o l’èxit-fracàs acadèmic entre les comunitats autònomes.

Quim Bosch és doctor en Física pel Trinity College Dublin i actualment és gerent de l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE), un centre de recerca del campus de la UAB.

El premi d’Assaig Irla està dotat amb 6.000 euros i inclou la publicació de l’obra amb Angle Editorial. El jurat ha estat format per Montserrat Duch, catedràtica d’història contemporània de la URV; Ferran Espada, periodista; Cristina Sànchez Miret, professora de sociologia de la UdG; Rosa Rey, directora d’Angle Editorial; i Judit Vall, professora d’economia de la UB.

Comparteix aquesta noticia