fbpx

Els reptes del català

Marina Massaguer i Elvira Riera-Gil conversen a la presentació del 43 Eines sobre el present i futur del català

La Fundació Josep Irla ha presentat el número 43 de la revista Eines, «Actualitzar la política lingüística», una aportació al debat sobre la situació complexa i delicada en què es troba la llengua català i les possibles línies de treball per capgirar les tendències negatives que l’afebleixen.

Per debatre-ho, la Fundació ha convidat Marina Massaguer, filòloga i sociolingüista, i Elvira Riera-Gil, doctora en Ciències Polítiques per la UPF, especialitzada en política lingüística. Una conversa moderada per la periodista Magda Gregori des de la Trabanqueta Bar de Barcelona.

Sobre aquest número

«Actualitzar la política lingüística» té com a objectiu analitzar alguns dels interrogants al voltant del present i futur del català. Per això compta amb experts de renom com Maite Puigdevall, Joan Pujolar, Xisca Castell, Elvira Riera, Sergi Morales o Vicenta Tasa; la col·laboració de la consellera de Cultura Natàlia Garriga, i una conversa central amb la filòloga i sociolingüista Marina Massaguer i el secretari de Política lingüística Xavier Vila.

Més enllà del dossier central, compta amb articles dedicats al fenomen de la “Gran renúncia” en el món laboral escrit per Esther Sánchez, els desplaçaments interurbans per Marc Bosch, la funció social de la propietat per Julio Martínez-Cava guanyador de la Beca Postdoctoral Irla 2021-2022– o les conseqüències de la geopolítica arran de la invasió d’Ucraïna per Miquel Royo; un resum de la Lliçó Inaugural Josep Irla d’aquest curs a càrrec de Donatella della Porta; o un nou espai dedicat a l’art i la fotografia, coordinat pels crítics d’art Joan Vila i Helena Bertran.

Podeu descarregar-vos el número «Actualitzar la política lingüística» aquí

Comparteix aquesta noticia