fbpx

«Víctor Torres, una vida republicana» és la nova publicació de la col·lecció d’Estudis Històrics i Biogràfics de la Fundació, escrita per Manel López Esteve

La presentació es farà el proper dimarts 15 de febrer, a les 19h, a l’Antic Casal de Joventut Republicana de Lleida (Avinguda Blondel, 64. Lleida). Per seguir totes les mesures sanitàries, l’acte comptarà amb aforament limitat, per tant, cal inscripció prèvia. També es podrà seguir en format online a través del canal de Youtube de la Fundació o per xarxes socials amb l’etiqueta #BiografiaIrla.

Comptarà amb la participació de Manel López Esteve, professor d’Història Contemporània de la UdL i autor de l’obra; Miquel Pueyo, paer en cap de Lleida; Conxita Mir, catedràtica d’Història Contemporània de la UdL; Marta Vilalta, secretària general adjunta d’Esquerra; i Joan Manuel Tresserras, president de la Fundació.

Víctor Torres creix en el marc d’un espai de sociabilitat i politització com el de Joventut Republicana de Lleida, és membre d’una sòlida nissaga familiar republicana, es converteix en un home polític amb la revolució republicana del 14 d’abril de 1931, amb la fundació i creixement d’Esquerra Republicana de Catalunya i amb la guerra contra el cop d’estat militar i feixista. Experimenta l’exili: camps de concentració, ocupació nazi, oposició antifranquista, Govern de la República i Generalitat a l’exili. Torna a Catalunya el 1976, participa en la reorganització d’Esquerra Republicana, és designat membre de la Comissió Mixta de transferències de l’Administració de l’Estat a la Generalitat —restaurada abans de ser aprovada la Constitució espanyola—, escollit diputat del Parlament de Catalunya i senador, i manté l’activitat política institucional de manera continuada fins al 1988.

INSCRIPCIONS ↘