fbpx

Janna Merino, guanyadora del Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat 2023

Jan Torra i Carla Homs són els alumnes finalistes d’aquesta edició

El jurat del Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat 2023 destaca el treball «Vides truncades. Guerra Civil irepressió franquista a Biure d’Empordà», elaborat per Janna Merino i Ciruelo, alumna de l’Institut Cendrassos de Figueres, i tutoritzat per la professora Raquel Rojas Fernández.

Els finalistes són Jan Torra i Terricabras, de l’Institut Montsacopa (Olot), pel seu treball «Cel rogent. La guerra aèria a la Garrotxa (1937-1939)», dirigit pel professor Joan Guix i Huguet; i Carla Homs i Poblet, de l’Institut Miquel Martí i Pol (Roda de Ter), pel seu treball «Anàlisi comparativa de l’exili republicà i l’èxode sirià en els camps de concentració i les seves múltiples destinacions», tutoritzat pel professor Sergi Puig i Vila.

La gunyadora rebrà l’abonament de la matrícula del primer curs d’estudis universitaris a qualsevol centre dels Països Catalans o del món, fins a un màxim de 1.000 euros en concepte de beca. A més, tant l’alumna com la seva tutora podran gaudir de la subscripció a la revista Sàpiens per un any. Tots dos finalistes i els seus respectius tutors també rebran un any de subscripció a la revista Sàpiens.

El jurat està format per Alba Castellví, educadora i vicepresidenta de la Fundació Josep Irla; Ramon Batalla, exprofessor d’ensenyament secundari; Àngels Parés, exprofessora d’ensenyament secundari; Clàudia Pujol, directora de la revista d’història Sàpiens; i Joan Maria Serra, exprofessor d’ensenyament.

El Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat pretén impulsar la recerca i la difusió històrica en l’àmbit de l’esquerra nacional dels Països Catalans. S’hi poden presentar alumnes que hagin elaborat el treball de recerca de batxillerat sobre memòria històrica contemporània als Països Catalans: època republicana (1931-1939); antifranquisme i exili (1939-1975); i transició (1975-1980).

Pots consultar els treballs premiats:

«Vides truncades. Guerra Civil irepressió franquista a Biure d’Empordà», de Janna Merino i Ciruelo 

 « Cel rogent. La guerra aèria a la Garrotxa (1937-1939)», de Jan Torra i Terricabras

 « Anàlisi comparativa de l’exili republicà i l’èxode sirià en els camps de concentració i les seves múltiples destinacions » de Carla Homs i Poblet

Comparteix aquesta noticia