fbpx

Aniol Escorihuela, guanyador del Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat 2022

Joan Jubany i Sergi Sánchez són els finalistes d’aquesta edició

El jurat del Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat 2022 destaca el treball «Joan Platé Vergés: un maqui compromès amb la lluita per la llibertat», elaborat per Aniol Escorihuela Roca, alumne de l’Institut Santiago Sobrequés (Girona), tutoritzat pel professor Joan Boada i Masoliver.

Els finalistes són Joan Jubany i Mulet, de l’Institut Damià Campeny (Mataró), pel seu treball «Expedicions pirinenques durant la Guerra Civil. Vivències del meu besavi», dirigit pel professor Oriol Font i Cot; i Sergi Sánchez Santasusagna, de l’Institut Puig-reig, pel seu treball «Petjades del passat: franquisme a Puig-Reig», tutoritzat pel professor Ramon Yuste i Fornells.

El guanyador rebrà l’abonament de la matrícula del primer curs d’estudis universitaris a qualsevol centre dels Països Catalans o del món, fins a un màxim de 1.000 euros en concepte de beca. A més, tant l’alumne com el seu tutor podran gaudir de la subscripció a la revista Sàpiens per un any. Tots dos finalistes i els seus respectius tutors també rebran un any de subscripció a la revista Sàpiens.

El jurat està format per Alba Castellví, educadora i vicepresidenta de la Fundació Josep Irla; Ramon Batalla, exprofessor d’ensenyament secundari; Àngels Parés, exprofessora d’ensenyament secundari; Clàudia Pujol, directora de la revista d’història Sàpiens; i Joan Maria Serra, exprofessor d’ensenyament.

El Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat pretén impulsar la recerca i la difusió històrica en l’àmbit de l’esquerra nacional dels Països Catalans. S’hi poden presentar alumnes que hagin elaborat el treball de recerca de batxillerat sobre memòria històrica contemporània als Països Catalans: època republicana (1931-1939); antifranquisme i exili (1939-1975); i transició (1975-1980).

Pots consultar els treballs premiats:

➤ «Joan Platé Vergés: un maqui compromès amb la lluita per la llibertat», d’Aniol Escorihuela Roca

➤ «Expedicions pirinenques durant la Guerra Civil. Vivències del meu besavi» de Joan Jubany i Mulet

➤ «Petjades del passat: franquisme a Puig-Reig» de Sergi Sánchez Santasusagna

Comparteix aquesta noticia