fbpx

Què és?

Rastres de futur és un cicle de conferències, organitzades per la Fundació Josep Irla i la Revista Mirall, que pretén ser un punt de trobada entre agents del sector cultural, que es complementin i exposin la seva visió per tal d’entreveure el futur de la cultura catalana.

El periodisme, la literatura, la crítica d’art, l’art, la música, el teatre i les narratives transmèdia són els set pilars que aquest cicle vol abastar. Per tal de poder reflexionar sobre el nou futur, s’han escollit figures intel·lectuals del Principat amb tarannà jove i voluntat de canviar l’statu quo de la cultura.

A Rastres de Futur es debatrà d’una manera atrevida sobre la nova cultura. En un moment històric de canvis, de naixement de noves polítiques destinades a entendre el nou món i transformar-lo, la cultura no ha de seguir el mateix camí? Què han de fer els agents de la cultura? Ordenats en blocs temàtics aquests debats volen donar llum a la resposta.

Les conferències

9 de maig, 18.30h
NOVES MIRADES, NOVES CRÍTIQUES

Intervenen: Irina Mutt, crítica d’art; David G. Torres, comissari i crític d’art; i Teresa Ferré, crítica de teatre. Modera Joan Vila, editor de la Revista Mirall.
Més informació →

30 de maig, 18.30h
LES DUES CARES DE L’ART
Intervenen: Iván Franco Fraga, Guim Tió, Estela Ortiz i Jo Milne, artistes.
Més informació →

6 de juny, 18.30h
NOUS FORMATS DEL PERIODISME
Intervenen: Jofre Llombart, sotsdirector d’El Món a RAC1, Arturo Puente, periodista d’eldiario.es; Karma Peiró, directora de Nació Digital; i Biel Figueras, fundador de la revista L’Endavant.
Més informació →

12 de juny, 18.30h
ELS LLIBRES AL SEGLE XXI
Intervenen: Ramon Mas, editorial Males Herbes; Isabel Sucunza, llibreria La Calders; Bel Olid, traductora i escriptora; i Jordi Nopca, coordinador de l’Ara Llegim. Modera la Núria Juanico, periodista cultural.
Més informació →

4 de juliol, 18.30h
ELS NOUS TONS DE LA MÚSICA
Intervenen: Dani Alegret, membre d’Els Amics de les Arts; Eli Meoz, membre del grup Yumi Yumi Hip Hop; Guille Milkyway, productor, DJ i creador del projecte La Casa Azul; Aleix Puig, membre del Quartet Brossa; i Jaume Vintró, cap de l’oficina d’operacions de BMAT-Music innovators.
Més informació →

11 de juliol, 18.30h
UNA NOVA NARRATIVA, EL MÓN TRANSMÈDIA
Intervenen: Pep Prieto, crític de cinema i sèries a RAC1; Sergi Vicente, director de Betevé; i Aina Fernández, experta en cultura digital al Tecnocampus. Modera Carles Foguet.
Més informació →

L’espai


La Seca Espai Brossa
Carrer Flassaders, 40, 08003 Barcelona