fbpx

Opuscles biogràfics

Descarregar (PDF) ↓

Josep Soler Vidal
(1908-1999)

Compromís social i polític amb els Països Catalans

Aquest any, Gavà commemora el centenari del naixement de Josep Soler Vidal, el personatge que dóna nom a una biblioteca i a un premi de recerca històrica.

Però definir la figura de Soler Vidal no és senzill. Com tots els integrants de la generació d’avantguerra, la seva figura és polièdrica, abasta moltes cares. Al llarg d’aquest any s’han fet exposicions sobre el seu vessant d’escriptor, d’home de lletres; també s’ha fet esment i divulgació de la seva faceta més local, en tornar de l’exili, quan la seva figura es vincula al conreu de la història local, la creació del Museu i l’activisme cultural catalanista. Fins i tot s’ha ressaltat amb una taula rodona la seva participació en la revista local Brugués…, però faltava una visió específica sobre els motius que impulsaven Soler Vidal a fer tot allò que va fer, a escriure el que va escriure, i a actuar com va actuar.

Calia posar de relleu el mòbil que guià tota l’actuació pública de Soler Vidal, que no és altre que la seva ideologia, el compromís ferm, pregon i fidel, social i polític, amb el nostre país. Un país que ell veu, coneix i estima, d’obrers i petits menestrals, freturosos d’un alliberament social que els dignifiqui com a ciutadans lliures d’una nació lliure.

És per això que hem editat aquest petit opuscle, que vol ser alhora un tribut d’homenatge i un intent d’explicar i divulgar els ideals de Josep Soler Vidal.

Comparteix aquesta publicació

Darreres publicacions de la col·lecció