fbpx
Trobada amb els nets de Roc Boronat, regidor a Barceclona

Pau Vinyes, al mig de la imatge, amb els nets i besnet de Roc Boronat

L’historiador Pau Vinyes recull informació i documentació de l’exili polític català a Mèxic

Per encàrrec de la Fundació Josep Irla, l’historiador Pau Vinyes i Roig es troba a Mèxic seguint la petjada dels republicans catalans que s’exiliaren en aquest país americà.

Pau Vinyes ha estat rebut per Rafael Vidal, president de l’Orfeó Català de Mèxic, l’entitat que des de 1906 agrupa els catalans i descendents de catalans residents a la Ciutat de Mèxic, i ha mantingut diverses entrevistes amb familiars d’exiliats. De moment, ja s’ha reunit amb: Diana López Font, neta de Marian Font i Orobitg, qui va ser comissari de la Columna Macià-Companys i un destacat dirigent d’ERC a l’exili mexicà;  M. Carmen Serra Puche, neta de Jaume Serra i Húnter, qui va exercir de rector a la Universitat de Barcelona i com a regidor d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona; Aglae Verni, filla de Vicenç Verni i Cortadellas, qui treballà com a periodista en el diari d’Esquerra La Humanitat i dirigent de les JEREC durant la Guerra Civil; i amb els germans Boronat i Orozco i Juan José Sierra Boronat, nets i besnet respectivament de Roc Boronat i Font, el fundador del Sindicat de Cecs de Catalunya i regidor d’ERC a Barcelona.

Neta de Jaume Serra i Húnter, rector de la Unviersitat de Barcelona

Pau Vinyes i Roig amb M. Carmen Serra Puche, neta de Jaume Serra i Húnter

En totes les entrevistes ha rebut còpia digital de documents i imatges que fan referència a la vida política i social d’aquests destacats militants, tan durant l’etapa republicana a Catalunya com durant l’exili mexicà. Documentació que passarà a formar part de l’arxiu de la Fundació Josep Irla.

Comparteix aquesta noticia