fbpx

Aquest desembre arriba la Nit Irla 2020, una edició marcada per la pandèmia. Un nou format virtual per a una situació excepcional, que comptarà amb el tradicional lliurament dels Memorials Lluís Companys i Francesc Macià i una conversa sobre l’era post-pandèmia, amb uns convidats de luxe: el vicepresident Pere Aragonès i l’economista Elena Costas.

Enguany, la situació d’emergència sanitària ens obliga a adaptar la Nit Irla 2020 a un nou format en línia, que s’emetrà en directe el proper 2 de desembre a les 19h, a través del canal de Youtube de la Fundació Josep Irla.

En aquesta Nit Irla especial, ens acompanyarà Pere Aragonès, vicepresident del Govern en substitució de la presidència de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda, i Elena Costas, doctora en Economia i sòcia de KSNET, que debatran sobre el futur post-pandèmia: com afrontarem la crisi econòmica i social que implicarà, com conjurar els riscos polítics associats i com podem aconseguir que tot plegat resulti en un ordre socio-econòmic més just, eficient i sostenible.

Durant l’acte, també es farà el lliurament dels Memorials Francesc Macià i Lluís Companys 2020. Tenint en compte la situació excepcional que estem vivint, aquest any s’ha decidit atorgar únicament els guardons a nivell col·lectiu.

El Memorial Lluís Companys, que reconeix entitats que hagin destacat per la seva acció social a favor de l’emancipació de les classes populars o en la lluita contra la marginació dels sectors menys privilegiats, s’atorgarà al Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i a l’Associació Catalana de Llevadores.

El Memorial Francesc Macià, que distingeix entitats que hagin destacat per la seva acció en favor de la llengua, la cultura o la nació catalanes, s’atorgarà a l’Associació Cívica per la Llengua «El Tempir».