fbpx

Coneix els premiats dels Memorials Francesc Macià i Lluís Companys 2020

Els guardons s’atorgaran a la Nit Irla, que enguany se celebrarà en format virtual

La Fundació Josep Irla ha decidit atorgar els Memorials 2020 únicament a nivell col·lectiu a aquelles entitats que hagin destacat per la seva tasca en un any tan excepcional i complex, marcat per la pandèmia.

Coincidint amb l’Any Internacional de la Infermera i la Llevadora, declarat per l’Organització Mundial de la Salut, i l’actual emergència provocada per la pandèmia han portat a centrar el Memorial Lluís Companys a reconèixer les iniciatives i bones pràctiques en salut comunitària, de proximitat i transversal. El jurat ha decidit atorgar-lo:

  1. Al Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) com a representant de la gran majoria del personal d’infermeria de Catalunya, els quals conjuntament amb la resta de professionals sanitaris, durant els moments més àlgids de la crisi sanitària de la Covid-19, han dedicat tots els esforços humans possibles a evitar que el sistema sanitari col·lapsés, i tractant els pacients amb professionalitat i dignitat.
  2. A l’Associació Catalana de Llevadores (ACL) per la seva defensa i reconeixement de la professió, moltes vegades invisibilitzada a causa de la seva feminització. La seva contribució a la definició d’estratègies per promoure la millora de la salut sexual i reproductiva de les dones i les famílies ha estat una peça clau per donar suport de qualitat a les persones embarassades durant l’embaràs, el part i el postpart.

Font: Ariadna Creus i Àngel García, Banc d’Imatges Infermeres. Associació Catalana de Llevadores.

El CCIIC i l’ACL, reconeguts amb el Memorial Lluís Companys

Pel que fa al Memorial Francesc Macià, que distingeix entitats que hagin destacat per la seva acció en favor de la llengua, la cultura o la nació catalanes, el jurat ha decidit premiar al col·lectiu:

  • Associació Cívica per la Llengua «El Tempi per la seva tasca constant de denúncia de la discriminació lingüística i la lluita pels drets dels catalanoparlants a les comarques del sud del País Valencià. A través d’iniciatives a favor de l’ús social de la llengua, i posant un èmfasi especial en l’educació, contribueix de forma destacada a l’extensió de l’ús social del valencià a tots els àmbits del la vida pública.

Font: Associació Cívica per la Llengua «El Tempir»

El Tempir rebrà el Memorial Francesc Macià

El lliurament dels memorials tindrà lloc en el marc de la Nit Irla 2020, que enguany se celebrarà de forma telemàtica el proper 2 de desembre, a les 19h, a través del canal de Youtube de la Fundació Josep Irla. L’acte també comptarà amb la participació del vicepresident del Govern Pere Aragonès i l’economista Elena Costas, que debatran sobre les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia i com reconstruir el país en un futur immediat.

Comparteix aquesta noticia