Premiats amb el Memorial Francesc Macià i Lluís Companys

El Memorial Francesc Macià i Lluís Companys 2018 ja tenen premiats

La Fundació Josep Irla fa públics els noms dels guanyadors del Memorial Francesc Macià i Lluís Companys d’enguany. El Memorial Francesc Macià, que distingeix una persona o entitat que hagin destacat per la seva acció en favor de la llengua, la cultura o la nació catalanes, premia enguany a Teresa Juvé en la modalitat individual, per la seva trajectòria com a escriptora i pedagoga i pel seu compromís en la construcció d’un país més just i lliure; i a l’Associació Catalana pels Drets Civils, en la modalitat col·lectiva, per donar veu als represaliats i fer suport a les famílies dels presos i exiliats polítics catalans. Consulta el veredicte del Jurat pel Memorial Francesc Macià 2018 aquí.

Teresa Juvé i l’Associació Catalana pels Drets Civils rebran el Memorial Francesc Macià

El Memorial Lluís Companys, que reconeix una persona i una entitat que hagin destacat per la seva acció social, s’atorga enguany a Carles Vallejo en la modalitat individual, per la seva lluita per la recuperació de la memòria de les lluites sindicals i obreres durant el franquisme i fins a l’actualitat; i a lrídia, Centre per la Defensa dels Drets Humans en la modalitat col·lectiva, pel seu treball en la defensa dels drets civils i polítics. Consulta el veredicte del Jurat pel Memorial Lluís Companys 2018 aquí.

Carles Vallejo i Irídia seran reconeguts amb el Memorial Lluís Companys

El lliurament dels guardons tindrà lloc durant la Nit Irla 2018, el proper dijous 14 de juny a les 19 hores, a la sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès (carrer de la Canuda 6, Barcelona). Les inscripcions es poden fer aquí.

També es lliurarà el Premi d’Assaig Irla a Josep Gifreu per un treball que analitza el paper central dels mitjans de comunicació en el procés polític català. La cloenda de l’acte anirà a càrrec de Roger Torrent, president al Parlament de Catalunya.

Comparteix aquesta noticia