fbpx

Coneix els premiats dels Memorials Francesc Macià i Lluís Companys 2022

L’acte de lliurament serà el 15 de juny en el marc de la Nit Irla 2022

El Memorial Francesc Macià, que distingeix persones i entitats que hagin destacat per la seva acció en favor de la llengua, la cultura o la nació catalanes, s’ha atorgat enguany, en la modalitat individual, al filòleg, escriptor i polític Damià Pons per la seva tasca de divulgació de la història cultural i literària de Mallorca, contribuint així a la promoció de la llengua i la cultura catalana a les Illes Balears.

En la categoria d’entitat, el jurat del Memorial Macià ha destacat el treball del Grup de Periodistes Ramon Barnils per la defensa d’un periodisme rigorós i de qualitat i la voluntat de generar un espai comunicatiu propi a través de les seves publicacions i la denúncia dels silencis mediàtics.

Damià Pons i el Grup Barnils rebran el Memorial Francesc Macià 2022

El Memorial Lluís Companys, que enguany està dedicat a l’Any Europeu de la Joventut, s’ha premiat la trajectòria d’Ignasi Parody pel seu treball al barri de la Trinitat Vella de Barcelona, impulsant la Fundació Privada TriniJove, que des de fa més de 30 anys promou el desenvolupament social i econòmic de joves en risc d’exclusió.

En la modalitat col·lectiva, s’ha volgut reconèixer al moviment d’esplais catalans, que actualment agrupa centenars de joves voluntaris d’arreu del territori treballant pels drets dels infants i adolescents i per la transformació socials del país.

Ignasi Parody i el moviment d’esplais, reconeguts amb el Memorial Lluís Companys 2022

També es farà entrega del Premi d’Assaig Irla 2022 a l’historiador Andreu Pujol i el politòleg Silvio Falcón per la seva obra conjunta  «Eixamplar les bases. El sobiranisme d’esquerres a Catalunya, el País Basc i Galícia».

El lliurament dels guardons tindrà lloc en la Nit Irla 2022, una edició especial emmarcada en els 25 anys que enguany compleix la Fundació Josep Irla. Se celebrarà el dimecres 15 de juny a les 19 hores, al Mirador del Museu d’Història de Catalunya (Plaça de Pau Vila, 3, Barcelona. 4a planta del Museu). La cloenda anirà a càrrec del president d’Esquerra republicana Oriol Junqueras.

Les inscripcions es poden fer aquí

Comparteix aquesta noticia