fbpx

Andreu Pujol i Silvio Falcón, guanyadors del Premi d’Assaig Irla 2022

«Eixamplar les bases. El sobiranisme d’esquerres a Catalunya, el País Basc i Galícia», d’Andreu Pujol Mas i Silvio Falcón Rodríguez, és l’obra guanyadora del Premi d’Assaig Irla 2022. L’entrega es farà en el marc de la Nit Irla, que se celebrarà el proper mes de juny.

L’objectiu d’aquest assaig polític és descriure la convergència estratègica entre les principals forces de les esquerres nacionals basca, gallega i catalana, establint les pertinents comparacions, a partir de l’estudi de l’evolució de la morfologia, la definició ideològica i l’aposta estratègica d’Euskal Herria Bildu, el Bloc Nacionalista Gallec i Esquerra Republicana de Catalunya. Per aprofundir en l’estudi, han entrevistat el president de la Generalitat de Catalunya Pere Aragonès, la secretària general d’ERC Marta Rovira, el coordinador general d’EH Bildu Arnaldo Otegi, el president d’ERC Oriol Junqueras, la portaveu nacional del Bloc Nacionalista Gallec Ana Pontón, i el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats Gabriel Rufián.

Andreu Pujol és historiador i historiador de l’Art. Col·laborador de diversos mitjans de comunicació, com El Punt Avui, El Temps, El Matí Digital i Món Diari. Autor, entre d’altres, del llibre «Vam fer un referèndum: 1-O, el que sabem i el que no sabíem» (Saldonar, 2018). Silvio Falcón és politòleg i professor associat de Ciència Política a la UB. Ha treballat en matèries relacionades amb el treball parlamentari a nivell europeu. Actualment, treballa en qüestions relacionades amb el govern. Assessor en Afers Internacionals, governança i administració.

El premi d’Assaig Irla està dotat amb 6.000 euros i inclou la publicació de l’obra amb Angle Editorial. El jurat ha estat format per Montserrat Duch, catedràtica d’història contemporània de la URV; Ferran Espada, periodista; Cristina Sànchez Miret, professora de sociologia de la UdG; Rosa Rey, directora d’Angle Editorial; i Judit Vall, professora d’economia de la UB.

Comparteix aquesta noticia