fbpx

Eines 38. El futur de l’audiovisual

Descarregar (PDF) ↓

“Per què els governs han de prioritzar el benestar”

Nicola Sturgeon.

Nicola Sturgeon va néixer a Irvine, a Escòcia al si d’una família treballadora. Llicenciada en dret, durant el seu pas per la Glasgow University va militar en associacions d’estudiants independentistes i va formar part del Consell d’Estudiants de la
universitat. Sturgeon ha format part del Parlament escocès des del 2007, i va ser cara visible de l’SNP durant la legislatura 2004-2007, quan juntament amb Alex Salmond van accedir al lideratge del partit. Amb l’SNP des del 2007 al govern, Sturgeon ha estat viceprimera ministra així com responsable de les àrees de salut, justícia o ciutats, entre d’altres.
Després de la derrota independentista en el referèndum del 2014, Salmond va dimitir com a primer ministre i líder del partit, responsabilitats que va assumir Sturgeon, convertint-se en la primera dona en aconseguir-ho.
Sota la seva direcció, el govern escocès i l’SNP han posat rumb cap al segon referèndum d’independència, i alhora han accentuat encara més el seu perfil progressista, lligant de forma estreta reivindicació nacional i transformació social.

Comparteix aquest article