fbpx

Laia Benaiges, guanyadora del Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat 2021

Pau Carbonell i Lluc Oms són els finalistes d’aquesta edició

El Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat 2021 ha estat atorgat a la Laia Benaiges, alumna de l’Institut Joan Puig i Ferreter (Selva del Camp), pel seu treball: «Els meus besavis a la guerra civil espanyola (1936-1939)», tutoritzat per la professora Esmeralda Jiménez.

El premi consisteix en l’abonament de la matrícula del primer curs d’estudis universitaris a qualsevol centre dels Països Catalans o del món, fins a un màxim de 1.000 euros en concepte de beca, així com la difusió del treball a través dels llocs web i de les xarxes socials de la Fundació Josep Irla. A més, tant l’alumna com la seva tutora rebran una subscripció, per un any, a la revista Sàpiens.

Els finalistes del premi són Pau Carbonell, de l’Institut Baix a Mar (Vilanova i la Geltrú), pel seu treball «Pere Mestres i Albet, una vida», dirigit pel professor Jordi Montoliu; i Lluc Oms, de l’Institut Jaume Callís (Vic), pel seu treball «Artur Tatxé, de l’alcaldia a l’exili», tutoritzat pel professor Francesc Navarro. Tots dos finalistes i els seus respectius tutors també han guanyat un any de subscripció a la revista Sàpiens.

El jurat del premi ha estat format per Alba Castellví, educadora i vicepresidenta de la Fundació Josep Irla; Josep Catà, exprofessor d’ensenyament secundari; Àngels Parés, exprofessora d’ensenyament secundari; Clàudia Pujol, directora de la revista d’història Sàpiens; i Joan Maria Serra, exprofessor d’ensenyament, que enguany s’han reunit telemàticament per emetre el veredicte.

El Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat pretén impulsar la recerca i la difusió històrica en l’àmbit de l’esquerra nacional dels Països Catalans. S’hi poden presentar alumnes que hagin elaborat el treball de recerca de batxillerat sobre memòria històrica contemporània als Països Catalans: època republicana (1931-1939); antifranquisme i exili (1939-1975); i transició (1975-1980).

Pots consultar els treballs premiats:

«Els meus besavis a la guerra civil espanyola (1936-1939)», de Laia Benaiges i Ferré
«Pere Mestres i Albet, una vida» de Pau Carbonell Gilabert
«Artur Tatxé, de l’alcaldia a l’exili» de Lluc Oms Carrera

Comparteix aquesta noticia