fbpx

Silvia Carrillo i Mireia Duran guanyen la Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza 2020

La Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza 2020 s’ha atorgat a Silvia Carrillo i Mireia Duran pel seu projecte «Teletreball i gènere: Anàlisi del teletreball a Catalunya des d’una perspectiva feminista». L’objectiu d’aquesta recerca és detectar si existeixen diferències i desigualtats de gènere en el teletreball i analitzar si aquesta forma de treball pot contribuir a la millora de la vida de les dones i a la reducció de les desigualtats de gènere.

En contraposició al model tradicional i presencialista, el sistema del teletreball −que en aquests darrers mesos ha assolit major protagonisme fruit de la situació generada per la Covid-19−, es caracteritza per la irrupció de l’àmbit productiu i del treball remunerat en l’àmbit privat i de la llar. Aquesta transformació dels espais i dels temps també poden posar en dubte l’assignació dels rols de gènere tradicionals. En aquest context, Carrillo i Duran proposen l’anàlisi del teletreball des d’una perspectiva feminista en el context català, més enllà del moment actual de confinament.

Sílvia Carrillo i Mireia Duran són investigadores de gènere, i actualment consultores de l’Associació iQ. Conjuntament, són autores de l’article «Gènere i temps: en què inverteixen les hores les catalanes i els catalans?» publicat al número 31 de la revista Eines, i de l’article «Seguretat i gènere, dades en mà», que es publicarà aquest estiu en el nou número de la revista Eines 37.

El jurat de la beca està format per la politòloga Sílvia Claveria, l‘advocada Carla Vall, i l’activista feminista i exdiputada al Parlament de Catalunya Carme Porta.

Comparteix aquesta noticia