Sílvia Bofill guanya la Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza 2017

La Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza 2017 s’ha atorgat a Sílvia Bofill, professora titular d’Antropologia Social de la Universitat de Barcelona (UB), pel projecte titulat “Assetjament sexual en dones migrades treballadores de la llar, la cura i la neteja”.

El treball vol contribuir, en primer lloc, a visibilitzar l’assetjament sexual com una forma de violència masclista en el sector laboral del treball de la llar, les cures i la neteja, donada la manca de treballs sobre aquesta temàtica.

En segon lloc, pretén incidir en la sensibilització, prevenció i actuació davant l’assetjament sexual en aquest sector laboral, especialment caracteritzat per la opacitat, l’abús i la indefensió de les treballadores.

Sílvia Bofill és llicenciada en Geografia i Història, i Doctora en Antropologia Social per la UB. És coordinadora del Grup d’Estudis de Reciprocitat (GER) de la Universitat de Barcelona, consolidat per la Generalitat de Catalunya, i membre del Grup de Recerca en Antropologia Jurídica (GRAJ), de l’Institut Català d’Antropologia.

També és membre de l’Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals (Observatori DESC), del Grup de treball sobre Treball de la llar i les cures del Consell Municipal d’Immigració de l’Ajuntament de Barcelona, i col·labora amb l’Associació Mujeres Pa’lante. Actualment és investigadora principal en un projecte de recerca sobre concepcions populars de la justícia social davant la crisi i les polítiques d’austeritat.

La Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza està dotada amb 3.000 euros. Ara la guanyadora té sis mesos per a realitzar l’estudi i haurà de presentar el treball final el 15 de desembre de 2017.

El jurat del premi està format per Mireia Mata, directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya; Neus Torbisco, professora de Filosofia del Dret de la UPF; i Tània Verge, professora de Ciències Polítiques de la UPF.

Comparteix aquesta noticia