fbpx

Un dels reptes que tenen les societats actuals és com aprofundir en la connectivitat sostenible del territori. Catalunya té grans oportunitats per repensar en com afrontar aquest àmbit i fer-ho des de la sostenibilitat, l’equitat social i l’equilibri territorial. Per això, des de la Fundació Irla hem volgut dedicar una setmana a reflexionar sobre aquestes temàtiques aportant noves propostes per una mobilitat al servei de les persones i del país.

Del 18 al 24 de setembre, parlarem amb persones expertes que ens aportin la seva experiència en el camp de la mobilitat, un contingut exclusiu que anirem oferint cada dia al nostre canal de Youtube:

1. Mobilitat des d’una perspectiva feminista. Entrevista amb Sara Ortiz, sociòloga, urbanista i membre del col·lectiu Punt 6.

2. L’Smart Mobility i la irrupció de les tecnologies. Entrevista amb Nel·la Saborit, directora general d’Agenda i Renovació Urbana.

3.El transport públic com a eina de garantia de drets socials. Entrevista amb Aurora Carbonell, presidenta de l’AMTU (2019-2023)

4. Gestió de la congestió i la contaminació a les grans ciutats. Entrevista amb Eugeni Villalbí, diputat i portaveu a la comissió d’Acció Climàtica al Parlament.

5. Mobilitat en zones ruralitzades i de baixa densitat. Conversa amb Oriol Martori, director general de Transport i Mobilitat, i Carme Ferrer, alcaldessa de Senan i responsable de territori de l’Associació de Micropobles de Catalunya.

També comptarem amb un acte central per tractar una qüestió que malauradament no ha deixat de ser d’actualitat aquest darrer any: el caos de Renfe. Per parlar d’aquesta problemàtica i com caminar cap a una sobirania ferroviària, comptarem amb la participació de José Rodríguez, diputat al Parlament de Catalunya, Inés Granollers, diputada al Congrés dels Diputats i Mònica Peinado, periodista de la Cadena SER. Modera el periodista Roger Tugas. L’acte tindrà lloc el dimecres 20 de setembre, a les 18:30 h, a l’Espai Línia (c/ Girona, 52. Barcelona), i per assistir-hi, cal inscripció prèvia ja que les places són limitades.

INSCRIPCIONS