fbpx

Opuscles biogràfics

Descarregar (PDF) ↓

Josep Fornas

Compromís amb la cultura i el país

La gent d’Esquerra Republicana de Catalunya tenim un deute amb Josep Fornas.

Amb ell i amb tota la seva generació. Per la silenciosa i fructífera lluita desenvolupada en la llarga nit del Franquisme. En defensa de la democràcia, de la cultura, dels Països Catalans… De la llibertat, en definitiva.

Si avui podem estar a tocar de la nostra anhelada independència nacional és perquè les generacions de catalanes i catalans que ens han precedit ens han aplanat, i molt, el camí. I en temps infinitament més difícils que els actuals. Han estat desenes els nostres compatriotes que han patit presó, repressió, exili o que han donat la vida en defensa de la justícia social i la llibertat nacional. Que han sacrificat el seu benestar per donar als seus fills i néts un país millor.

Josep Fornas és un d’aquests catalans que, compromesos amb la cultura i el país, ens han donat exemple durant una extensa i fecunda trajectòria vital. Des dels temps de la clandestinitat fins els de la democràcia. Des de la resistència cultural i política fins el compromís amb les nostres institucions nacionals.

Per això cal retre-li un merescut i sentit homenatge.

Gràcies company Fornas, pels teus vuitanta-sis anys de mestratge.

Comparteix aquesta publicació

Darreres publicacions de la col·lecció