fbpx

Quines diferències i desigualtats de gènere comporta el teletreball? És la qüestió que planteja el darrer estudi d’aquest #MarçFeminista: «Teletreball i gènere. Anàlisi a Catalunya des d’una perspectiva feminista», de les investigadores de gènere Silvia Carrillo i Mireia Duran, guanyadores de la Beca Yarza 2020

Les restriccions per la pandèmia de la Covid-19 han donat molt protagonisme al teletreball, però aquest fenomen no és nou. A diferència del model de feina tradicional i presencialista −que separa l’àmbit productiu i remunerat de l’àmbit privat i de la llar−, en el cas del teletreball tots dos mons convergeixen. Ho analitzem amb les guanyadores de la Beca Yarza 2020, Silvia Carrillo i Mireia Duran, autores de «Teletreball i gènere. Anàlisi a Catalunya des d’una perspectiva feminista». Una conversa amb la periodista Elisenda Rovira.

Davant de les circumstàncies d’excepcionalitat actuals, l’acte serà en format virtual i tindrà lloc el proper dimecres 24 de març, a les 10:30 hores. Es podrà seguir a través del canal de Youtube de la Fundació Josep Irla, i per les xarxes socials (#FeminismeIrla).

L’estudi té com objectiu detectar si existeixen diferències i desigualtats de gènere en el teletreball a Catalunya, i analitzar els possibles avantatges i inconvenients del teletreball des d’una perspectiva de gènere.

Silvia Carrillo Gómez, graduada en Ciències Polítiques i de l’Administració i Màster en Dones, Gènere i Ciutadania; Mireia Duran Brugada és llicenciada en Sociologia i Postgrau en Gènere i Igualtat. Actualment treballen com a consultores de la Cooperativa iQ, i han col·laborat conjuntament a la revista Eines. Van ser premiats amb la Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza 2020, que ha permès la realització d’aquest estudi.