fbpx

Continuem aquest #MarçFeminista amb la presentació del nou estudi «La reforma de les PAU. Anàlisi des d’una perspectiva de gènere», dels economistes Andreu Arenas i Caterina Calsamiglia, guanyadors de la Beca Yarza 2019

Darrerament, s’ha intensificat el debat sobre els possibles biaixos de gènere en diferents tipus de tests i les seves possibles conseqüències. Una sèrie d’estudis experimentals mostren que els homes i les dones responen de forma significativament diferent a situacions més o menys competitives. Aquest tipus de patró porta inevitablement a preguntar-se quines són les implicacions de gènere en el disseny de les polítiques educatives, com el cas de l’accés a la universitat. Ho analitzem amb els guanyadora de la Beca Yarza 2019, Andreu Arenas i Caterina Calsamiglia, autors de «La reforma de les PAU. Anàlisi des d’una perspectiva de gènere». Una conversa amb la periodista Elisenda Rovira.

Davant de les circumstàncies d’excepcionalitat actuals, l’acte serà en format virtual i tindrà lloc el proper dimarts 16 de març, a les 19 hores. Es podrà seguir a través del canal de Youtube de la Fundació Josep Irla, i per les xarxes socials (#FeminismeIrla).

La recerca estudia els efectes de la reforma de les PAU del 2010 −que va suposar que la nota d’accés a la universitat passés a dependre del 40% anterior al 60% d‘aquest examen−, i com ha afectat aquest canvi des d’una perspectiva de gènere.

Caterina Calsamiglia és professora de l’Institut for Political Economy and Governance i investigadora al Centre for Economic Policy Research i la seva investigació se centra en l’economia pública, amb èmfasi en l’elecció escolar, l’acció formativa i l’economia del benestar. Andreu Arenas és professor assistent d’Economia a la Universitat de Barcelona i investigador al Barcelona Institute of Economics, especialitzat en economia pública, economia política i economia de l’educació. Van ser premiats amb la Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza 2019, que ha permès la realització d’aquest estudi.