fbpx

Els monopolis, una amenaça per la prosperitat i l’equitat? El catedràtic d’Economia Josep-Maria Arauzo-Carod ho analitza en el nou estudi «Monopolis i oligopolis a l’Europa del segle XXI», editat per la Fundació Josep Irla i la Coppieters Foundation

Un any més la Fundació Josep Irla i la Coppieters Foundation uneixen esforços per celebrar una nova jornada conjunta, enguany centrada en analitzar els monopolis i els oligopolis, una amenaça per al benestar comú.

Per conèixer a fons aquesta problemàtica, agreujada en els últims anys pel creixement del mercat digital, Paula Clemente, periodista de la secció d’economia del diari ARA, conversarà amb Josep-Maria Arauzo-Carod, autor de l’estudi «Monopolis i oligopolis a l’Europa del segle XXI. Una amenaça per a la prosperitat», editat per la Fundació Josep Irla i la Coppieters Foundation.

Davant les circumstàncies d’excepcionalitat actuals, l’acte serà en format virtual i tindrà lloc el proper 28 de gener, a les 10:30 hores. Es podrà seguir a través del canal de Youtube de la Fundació Josep Irla i del canal de Youtube de la Coppieters Foundation, i per les xarxes socials (#EconomiaIrla).

L’estudi analitza les polítiques de lliure competència i antimonopolis existents als EUA i UE, i exposa com han anat evolucionant les legislacions i menciona diferents exemples, tant d’èxit com de fracàs. “Sí competència, no monopolis” com a concepte, Josep-Maria Arauzo-Carod posa sobre la taula el repte de com adaptar aquestes situacions al mercat digital, i com ens està afectant cada cop més la digitalització de l’economia, que fa necessària un replantejament fiscal i de defensa dels consumidors

Josep Maria Arauzo Carod és catedràtic del Departament d’Economia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i director del Centre de Recerca en Economia i Sostenibilitat de la URV (ECO-SOS). Ha estat investigador visitant a la University of Reading (Regne Unit) i, recentment, nomenat president de l’International Network for Economic Research (INFER). Ha publicat diversos articles, llibres i capítols de llibre sobre la demografia de les empreses, la localització industrial i sobre algunes qüestions econòmico-espacials.

“This event is financially supported by the European Parliament. The European Parliament is not liable for the opinions expressed by the speakers during the event.”