fbpx

Les desigualtats condicionen el dret a la salut? Analitzem aquesta relació entre salut i societat en el proper Eines 40: «Salut i justícia social», amb Alba Vergés i Lucía Artazcoz

La pandèmia de la Covid-19 ha posat sobre la taula tres idees contràries a dècades de neoliberalisme: les desigualtats atempten contra la llibertat i els drets socials bàsics com ara la salut; la falta de garantia de drets i de llibertat efectiva per a tothom en realitat suposa que ningú els tingui garantits; i que es necessitat un gran esforç col·lectiu de cooperació a escala local, nacional i internacional per combatre les desigualtats. Són les qüestions que analitza el número 40 de la revista Eines: «Salut i justícia social».

La presentació es farà el proper dimecres 5 de maig, a les 10:30h. Davant les circumstàncies d’excepcionalitat actuals, es realitzarà en un format online, a través del canal de Youtube de la Fundació.

Debatrem sobre l’impacte de les desigualtats en la salut pública; les bases socioeconòmiques de la salut mental; la relació entre gènere i salut; el vincle entre la defensa del medi ambient i la protecció de la salut; o els resultats d’aquells sistemes on la sanitat s’ha convertit en una mercaderia privatitzada. Amb la participació de:

Alba Vergés, consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya
Lucía Artazcoz, directora de l’Observatori de la Salut Pública de Barcelona

Moderat pel periodista Bernat Surroca.