fbpx

La Intel·ligència Artificial està canviant profundament les nostres vides. Com ens pot ajudar a enfortir i millorar les democràcies? Ho explorem en el proper número de la revista Eines 39: «La democràcia en l’era de la Intel·ligència Artificial», amb Liliana Arroyo i Jordi Foz.

Ja està aquí el nou número de la revista Eines, editada per la Fundació Josep Irla: «La democràcia en l’era de la Intel·ligència Artificial». Davant les circumstàncies d’excepcionalitat actuals, la presentació es farà el proper dijous 10 de desembre, a les 10:30h en format online a través del canal de Youtube de la Fundació.

La Intel·ligència Artificial (IA) i el potencial de les dades, conceptes clau d’una revolució tecnològica que està començant a transformar el món tal com l’hem entès fins ara. Un canvi que aportarà oportunitats per a nombrosos sectors de la societat, però també desconfiança i reticències en gran part de la població, que ho comença a veure com una pèrdua de llibertat i de privacitat.

En aquesta conversa explorarem com aprofitar la IA i el Big Data per enfortir i millorar les democràcies i, alhora, com evitar que se’n faci un ús autoritari. Amb la participació de:

Liliana Arroyo, doctora en Sociologia i especialista en innovació social digital

Jordi Foz, secretari de transparència i govern obert de la Generalitat

Moderat per la periodista Núria Jar.