fbpx

2015

vigo2006

Pere Vigo

El Jurat del Memorial Jaume Aiguader, format per Josep Ardanuy, Josep Bargalló, Ernest Benach, Marta Cid, Miquel Àngel Estradé, Dionís Guiteras, Teresa Jordà, Eduard López, Marc Sanglas i Laura Vilagrà atorgà el premi de l’any 2015

a:

Pere Vigo i Sallent

per:

  1. El seu compromís polític amb el país, militant a Esquerra Republicana des del 1992.
  2. La seva trajectòria municipalista que el va portar a esdevenir alcalde de Ribes de Freser, de 1995 a 2003, conseller comarcal del Ripollès, de 1995 a 1999 i vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya, de 1997 a 1999. I posteriorment diputat del Parlament de Catalunya, de 2000 a 2011 on va treballar especialment en àmbits de política territorial.
  3. Haver treballat sempre per l’equilibri territorial del país lluitant contra el despoblament dels municipis de muntanya, perquè la gent no hi hagi de marxar i hi pugui viure progressant social i econòmicament.
  4. La innovació en la gestió municipal concretada en:
    • La creació de la primera oferta d’Educació Secundària Obligatòria dedicada a l’esquí de competició al SES Joan Triadú de Ribes de Freser, l’èxit de la qual va evitar-ne el seu tancament i ha contribuit a formar esportistes d’èlit i monitors d’esquí.
    • La creació de Televall, a Ribes de Freser, el primer centre de teletreball de Catalunya, un model estudiat a d’altres països, que contribuí al desenvolupament socioeconòmic de la Vall de Ribes i el Ripollès.

Comparteix aquesta noticia