fbpx

2018

Josep Gifreu

El jurat del Premi d’Assaig Irla 2018, format per Agustí Alcoberro, Ferran Espada, Rosa Rey, Cristina Sànchez Miret, i Judit Vall, va decidir premiar l’obra «El quart poder i la independència. La batalla mediàtica en els fets d’octubre del Procés» de Josep Gifreu

per:

analitzar amb rigor el paper central dels mitjans de comunicació en el procés polític català i mostrar com cert periodisme ha prescindit dels estàndards de la deontologia professional per esdevenir ‘periodisme de trinxera.

El quart poder i la independència. La batalla mediàtica en els fets d’octubre del Procés

El referèndum sobre la independència de l’1 d’octubre i totes les actuacions que se n’han derivat continuen marcant la vida política i la història actual de Catalunya i la seva relació amb Espanya. Els mitjans de comunicació han fet la narració i valoració dels esdeveniments i, alhora, han estat vehiculadors d’opinions i relats. En aquest assaig, Josep Gifreu parteix de la crònica dels fets mentre va revelant la responsabilitat, el posicionament i el compromís dels diferents mitjans de comunicació en l’evolució del conflicte Catalunya-Espanya. Diu Xavier Antich al pròleg: «Gifreu, amb aquest assaig esclaridor i lúcid sobre la batalla mediàtica, ens ajuda a abandonar mapes vells que ja no ens serveixen en les circumstàncies actuals i a provar de refer la cartografia amb la qual, ara i aquí, podem començar a repensar, amb noves eines i nous instruments, la magnitud i la naturalesa de les batalles decisives en la guerra que estem lliurant.»

 

Comparteix aquesta noticia