fbpx

2017

 

 

 

 

 

 

Martí Petit

El Jurat del Premi d’assaig Irla 2017, format per Agustí Alcoberro, Ferran Espada, Rosa Rey, Cristina Sànchez Miret, i Judit Vall, va decidir premiar l’obra «Desconnexió connectada. Societat digital, Catalunya i Europa» de Martí Petit i Bozzo

per:

«presentar de forma dinàmica, rigorosa i amena el laberint de la cultura digital a nivell local i europeu, així com els reptes que presenta per una cultura minoritzada com la catalana en un moment de projecció fundacional en el que el debat sobre les polítiques en el àmbit de la la comunicació adquireix una importància estratègica. Es tracta d’una reflexió oportuna i inajornable».

 

Desconnexió connectada. Societat digital, Catalunya i Europa

Les innovacions tecnològiques han revolucionat la comunicació. Cada cop són més les persones que s’informen de l’actualitat exclusivament per les xarxes socials de les quals ells mateixos són usuaris. Quin és el problema? Que la xarxa, mitjançant algoritmes, selecciona allò que ens ha d’interessar. Ja no es tracta de ser usuaris crítics, sinó potencials consumidors (d’informació política o de qualsevol altre servei).

Martí Petit ens explica de manera entenedora com funciona el Mercat Únic Digital a Europa i quines implicacions tindrà. Però sobretot situa Catalunya a Europa per analitzar la importància d’aquesta revolució tecnològica i avisar-nos que Catalunya ha d’estar present on es produeixen les lluites de poder per establir polítiques digitals. La creació d’un nou país i d’una manera diferent de comunicar-se passa per les xarxes.

«Fem cas als experts que ens adverteixen de l’adveniment de la quarta revolució industrial. […] són nombrosos els indicis que ens indiquen la nova centralitat que ocuparan els algoritmes al nou món.»

Comparteix aquesta noticia