fbpx

2010

Oriol Illa

El Jurat del Premi d’assaig Irla 2010, format per Guillem López-Casasnovas, Enric Marín, Montserrat Palau, Begonya Román i Antoni Segura, va decidir premiar exaquo les obres «Cinc principis per a un ús ètic del llenguatge. Tractat epistemològic del llenguatge políticament correcte» de Rosa Calafat i Vila «Independentisme català, entre el símbol i la institució» d’Oriol Illa i Garcia

per:

«L’acurada anàlisi que realitza sobre la situació actual de l’independentisme, i la seva compatibilitat i complementarietat amb l’acció de govern».

 

PAI2010_illa

Independentisme català. Entre el símbol i la institució

Obra que explica com l’independentisme és avui una alternativa versemblant, capaç d’integrar un espectre prou plural de la societat catalana i de sobrepassar el llindar de la utopia per ser una proposta absolutament realitzable. I ho fa desgranant les dificultats, però també les oportunitats i fortaleses de què gaudeix Catalunya per esdevenir un nou estat reconegut per la resta del món.
Una obra consistent, crítica i d’actualitat, que respon amb rigor i arguments al viu debat sobre la independència de Catalunya.

Comparteix aquesta noticia