fbpx

2009

Guibernau_Montserrat

Montserrat Guibernau

El Jurat del Premi d’assaig Irla 2009, format per Anna Maria Alabart, Guillem López-Casasnovas, Begonya Román, Antoni Segura i Eduard Voltas, va decidir premiar l’obra «Per un catalanisme cosmopolita» de Montserrat Guibernau i Berdún

per:

«Les seves aportacions entorn a la redefinició del catalanisme i la nació catalana en el marc de la societat globalitzada del segle XXI».

 

PAI2009_guibernau

Per un catalanisme cosmopolita

En els darrers anys, Catalunya s’ha plantejat seriosos reptes socials, polítics, econòmics i d’identitat que han generat debats, sovint poc il·lusionants. En aquest llibre, Guibernau, presenta, sense complexes, els trets que han de definir el nacionalisme català del segle XXI i que passa per un catalanisme cosmopolita, «radical, progressista i innovador», el qual «gosa pensar el futur des de la llibertat i la catalanitat per tal de construir una Catalunya puixant en els àmbits cultural, econòmic, social i polític». Al llibre s’estableix comparances amb el model escocès i quebequès i es presenten els nous reptes als quals Catalunya s’enfronta com a país.

 

Comparteix aquesta noticia