fbpx

2014

Perramon_Ignasi

Ignasi Perramon

El Jurat del Memorial Jaume Aiguader, format per Josep Bargalló, Ernest Benach, Carme Capdevila, Marta Cid, Miquel Àngel Estradé, Dionís Guiteras, Teresa Jordà, Eduard López, Marc Sanglas i Laura Vilagrà ha decidit atorgar el premi de l’any 2014

a:

Ignasi Perramon i Carrió

per:

  1. La seva llarga trajectòria municipalista, iniciada quan va esdevenir regidor de Manresa, del 1979 al 1983, amb només 28 anys, per la candidatura del Partit Socialista d’Alliberament Nacional dels Països Catalans, i que el va dur novament a ser regidor —primer de l’Esquerra Nacionalista de Manresa, del 1987 al 1995 i posteriorment d’Esquerra Republicana de Catalunya, del 1999 al 2011, esdevenint 1r tinent d’alcalde de la ciutat.
  2. Per la innovació en la gestió municipal concretada en:
  • Haver promogut polítiques de rehabilitació, dinamització i millora social del Nucli Antic de Manresa des de l’Ajuntament i des d’una empresa municipal.
  • Haver promogut el pla turístic estratègic de Manresa i posar en valor el patrimoni medieval amb la creació del Centre d’Interpretació del Balç.
  • Per les seves polítiques d’incorporació de la immigració.
  1. Haver presidit el Consell Comarcal del Bages del 2001 al 2003.
  2. Haver promogut la primera assemblea de regidors independentistes d’esquerra el 1979 amb electes del PSAN, del FNC i independents.
  3. Pel seu compromís constant amb l’esquerra independentista, iniciat ja a la clandestinitat antifranquista —sota la qual va patir presó per donar suport al Comitè de Solidaritat amb els represaliats polítics i sindicals— que l’ha portat a ser un militant actiu succesivament de l’Assemblea de Catalunya al Bages, la Unió Socialista del Bages, del PSAN, de Nacionalistes d’Esquerra i finalment d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Comparteix aquesta noticia