fbpx

2016

Filo Tió

El Jurat del Memorial Jaume Aiguader, format per Josep Ardanuy, Josep Bargalló, Ernest Benach, Marta Cid, Miquel Àngel Estradé, Dionís Guiteras, Teresa Jordà, Eduard López, Marc Sanglas i Laura Vilagrà atorgà el premi de l’any 2016

a:

Filo Tió i Pratdesaba

per:

  1. El seu compromís polític amb el país, militant a Esquerra Republicana des del 1996 i sent membre del seu Consell Nacional en diversos periodes.
  2. La seva trajectòria municipalista a l’Ajuntament de Santa Eugènia de Berga i al Consell Comarcal d’Osona, que la va portar a esdevenir regidora durant 16 anys (1995-2011), alcaldessa dotze anys (1999-2011) i consellera comarcal dotze anys (1995-1999 i 2003-2011).
  3. Haver estat la primera alcaldessa de la història recent d’Esquerra Republicana, reprenent el testimoni de Nativitat Yarza, alcaldessa de Bellprat en l’època republicana.
  4. Una excel·lent gestió municipal concretada en:
    • La cura i atenció a les persones d’una forma gairebé personalitzada, des dels infants als més grans, amb la construcció i modernització d’infraestructures de serveis necessàries i dimensionades per a un poble de 2.000 habitants: llar d’infants, centre de dia per a gent gran, casal d’avis, poliesportiu i camp de gespa artificial. I l’eliminació de la línea d’alta tensió.
    • La bona gestió de la Hisenda, mantenint l’equilibri pressupostari i acabant els seus anys d’alcaldessa amb un Ajuntament no endeutat.
    • I en l’àmbit supramunicipal, des de l’Àrea de Promoció, Planificació econòmica i Hisenda del Consell Comarcal, va crear el Servei d’Assistència Local, de suport administratiu i jurídic als petits municipis. I va impulsar el Servei de Promoció Econòmica, l’Agència de l’Energia i el Servei de Consum.

Comparteix aquesta noticia