2016

Filo Tió

El Jurat del Memorial Jaume Aiguader, format per Josep Ardanuy, Josep Bargalló, Ernest Benach, Marta Cid, Miquel Àngel Estradé, Dionís Guiteras, Teresa Jordà, Eduard López, Marc Sanglas i Laura Vilagrà atorgà el premi de l’any 2016

a:

Filo Tió i Pratdesaba

per:

  1. El seu compromís polític amb el país, militant a Esquerra Republicana des del 1996 i sent membre del seu Consell Nacional en diversos periodes.
  2. La seva trajectòria municipalista a l’Ajuntament de Santa Eugènia de Berga i al Consell Comarcal d’Osona, que la va portar a esdevenir regidora durant 16 anys (1995-2011), alcaldessa dotze anys (1999-2011) i consellera comarcal dotze anys (1995-1999 i 2003-2011).
  3. Haver estat la primera alcaldessa de la història recent d’Esquerra Republicana, reprenent el testimoni de Nativitat Yarza, alcaldessa de Bellprat en l’època republicana.
  4. Una excel·lent gestió municipal concretada en:
    • La cura i atenció a les persones d’una forma gairebé personalitzada, des dels infants als més grans, amb la construcció i modernització d’infraestructures de serveis necessàries i dimensionades per a un poble de 2.000 habitants: llar d’infants, centre de dia per a gent gran, casal d’avis, poliesportiu i camp de gespa artificial. I l’eliminació de la línea d’alta tensió.
    • La bona gestió de la Hisenda, mantenint l’equilibri pressupostari i acabant els seus anys d’alcaldessa amb un Ajuntament no endeutat.
    • I en l’àmbit supramunicipal, des de l’Àrea de Promoció, Planificació econòmica i Hisenda del Consell Comarcal, va crear el Servei d’Assistència Local, de suport administratiu i jurídic als petits municipis. I va impulsar el Servei de Promoció Econòmica, l’Agència de l’Energia i el Servei de Consum.

Comparteix aquesta noticia