fbpx

Pau Vinyes guanya la Beca d’Estudis Històrics President Tarradellas 2023

Biografiarà el vendrellenc Jaume Carner, ministre de la Segona República

La Beca d’Estudis Històrics President Tarradellas 2023 s’ha atorgat a Pau Vinyes pel seu projecte «Jaume Carner i Romeu, ministre de la Segona República». L’objectiu d’aquest estudi és la de donar a conèixer la trajectòria del polític, jurista i escriptor Jaume Carner, figura del republicanisme català, a partir del seu treball al capdavant del ministeri de Finances del Govern republicà, càrrec que ocupà a proposta d’ERC liderada per Macià.

Pau Vinyes és llicenciat en Història per la UB, on també va realitzar un màster d’Estudis Històrics. Forma part del Grup d’Estudis d’Història de la Cultura i dels Intel·lectuals, vinculat a la Universitat de Barcelona. Ha treballat en els camps de l’educació en el lleure i la dinamització cultural i col·labora en diverses revistes i mitjans electrònics locals. És autor d’obres com «Hilari Salvadó, alcalde de Barcelona quan plovien bombes» (2017), «Melcior Font, guerriller cultural» (2018), o «Celestí Boada, alcalde republicà de Gramenet de Besòs afusellat pel franquisme» (2023), entre altres. També és autor de diversos esbossos biogràfics de Memòria Esquerra.

El jurat encarregat d’atorgar el premi ha comptat amb Robert Casadevall, professor del Departament de Geografia de la URV; Montserrat Duch, catedràtica d’Història Contemporània de la URV; i Núria Gavarró, directora de  l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià (Monestir de Poblet).

La beca, convocada per la Fundació Irla, amb el suport de la Diputació de Tarragona, i en col·laboració amb l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià (Monestir de Poblet) i la Universitat Rovira i Virgili (Grup de Recerca Consolidat ISOCAC del Departament d’Història), està dotada amb 6.000€ i té com a objecte d’estudi el pensament, l’obra i la vida de la generació de republicans i republicanes vinculats a les comarques del Camp de Tarragona, de les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

Comparteix aquesta noticia