fbpx

Presentació del Premi d’Assaig Irla 2022: «A la sobirania per l’esquerra. Una anàlisi de l’auge d’ERC, EH Bildu i BNG», d’Andreu Pujol i Silvio Falcón

El proper dilluns 14 de novembre, a les 18:30h, a la llibreria Jaimes (c/ València, 318), presentarem la nova obra d’Andreu Pujol i Silvio Falcón, guanyadors de l’edició 2022 del Premi d’Assaig Irla. Comptarem amb la participació dels autors, que conversaran sobre l’obra amb Marta Vilalta, secretària general adjunta d’Esquerra Republicana.

Per assistir a l’acte, és imprescindible inscripció prèvia a través de l’enllaç d’aquesta pàgina. També es podrà seguir en format online a través del canal de Youtube de la Fundació o per xarxes socials amb l’etiqueta #AssaigIrla.

En aquest assaig, Andreu Pujol i Silvio Falcón analitzen l’evolució històrica de les tres forces de referència de l’independentisme d’esquerres al País Basc, Galícia i Catalunya. Tres experiències polítiques, tres societats a qui representar, tres trajectòries heterogènies amb un objectiu comú: construir un projecte social i polític en clau d’esquerra nacional. A partir de l’anàlisi de cada cas, de les entrevistes a dirigents i també de la comparació amb altres corrents europeus sobiranistes, els autors aconsegueixen mostrar un mapa sòlid de les estratègies presents i futures de les esquerres nacionals, on els reptes són més compartits que mai.