fbpx

Aquest juny arriba la Nit Irla 2023, amb el tradicional lliurament dels Memorials Lluís Companys i Francesc Macià i del Premi d’Assaig Irla

El proper dimarts 27 de juny, a partir de les 19 h, celebrarem la Nit Irla 2023, que tindrà lloc al Pati-Claustre de l’Institut d’Estudis Catalans (Carrer del Carme, 27. Barcelona).

Durant l’acte es lliurarà el Memorial Francesc Macià –que reconeix una persona i entitat que hagin destacat per la seva acció en favor de la llengua, la cultura o la nació catalanes- a la Carme Sansa i al Barnasants; i el Memorial Lluís Companys – que amb motiu de l’Any Internacional del Mill, l’hem volgut dedicar a premiar les bones pràctiques en el sector del camp–, que és per a la Mireia Barba (cofundadora d’Espigoladors) en la modalitat individual, i a la Xarxa de Graners de Catalunya. També es farà el lliurament del Premi d’Assaig Irla 2023, que enguany ha estat per la filòloga Helena Borrell per la seva obra «Per què no sona bé. Les conseqüències de la minorització del català per al registre col·loquial i algunes propostes».

La cloenda de l’acte anirà a càrrec de Marta Vilalta. També comptarem amb l’actuació de la cantant i compositora manresana Berta Sala.

Per assistir, és imprescindible inscripció prèvia. L’acte també es retransmetrà en directe a través del canal de Youtube de la Fundació i per xarxes socials amb el hashtag #NitIrla.

INSCRIPCIONS