Miquel Àngel Estradé, Pere Prat i Teresa Jordà

El Memorial Jaume Aiguader reconeix Pere Prat

La Fundació Josep Irla ha atorgat el Memorial Jaume Aiguader a Pere Prat i Boix, exalcalde de Manlleu, per la seva trajectòria minicipalista. El jurat, format per persones vinculades al municipalisme d’Esquerra Republicana, ha reconegut el compromís polític de Prat amb el país, militant del partit des de fa 30 anys i membre de la seva Executiva Nacional en diversos períodes.

La seva trajectòria a l’Ajuntament de Manlleu, al Consell Comarcal d’Osona i a la Diputació de Barcelona, el va portar a esdevenir regidor durant 24 anys (1991-2015), alcalde 12 anys (2003-2015), conseller comarcal 8 anys (1995-2003) i diputat provincial 4 anys (2011-2015).

El premi porta el nom de Jaume Aiguader, militant d’Estat Català i de la Unió Socialista de Catalunya, fundador d’Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de la ciutat de Barcelona. Aiguader va ser un símbol de la generació republicana que a principis del segle XX donà testimoni d’una nova manera de fer política, en contacte amb la gent i arrelada al territori.

La Fundació Josep Irla va instituir, el 2012, el premi Memorial Jaume Aiguader, per tal de distingir una persona que hagi destacat per la innovació i les bones pràctiques en la seva trajectòria municipalista. Des d’aleshores s’ha reconegut Pere Muñoz, exalcalde de Flix; Ricard Pérez Casado, exalcalde de València; Ignasi Perramon, exregidor de Manresa; Pere Vigo, exalcalde de Ribes de Freser; i Filo Tió, exalcaldessa de Santa Eugènia de Berga.

El Memorial Jaume Aiguader 2017 s’ha lliurat dissabte 8 d’abril al Parc de la Ciutadella, en el marc del Dinar de la República.

Comparteix aquesta noticia