Martí Petit guanya el Premi d’Assaig Irla

La Fundació Josep Irla ha atorgat el Premi d’Assaig Irla 2017 a Martí Petit, expert en regulació audiovisual, pel seu treball Desconnexió connectada. Societat digital, Catalunya i Europa.

L’obra parla de l’estratègia europea pel que fa al Mercat Únic Digital i la gestió de l’espectre radioelèctric, i fa una distinció entre la comunicació sense algoritmes i la comunicació amb algoritmes, en què el 5G hi té un paper destacat.

L’autor es refereix al concepte “neutralitat a la xarxa”, als serveis anomenats Over The Top (OTT) i al big data. En aquest context, Martí Petit apunta l’alfabetització digital i les autoritats de regulació d’algoritmes com a elements necessaris en la societat hiperconnectada.

Es tracta d’un treball innovador que posa sobre la taula els reptes a què l’escenari digital obliga a fer front a Catalunya en l’àmbit de comunicació, en un moment fundacional com l’actual.

El Premi d’Assaig Irla es convoca anualment amb Angle Editorial, amb l’objectiu d’estimular l’estudi de la realitat política, econòmica, social i cultural dels Països Catalans, així com el seu pensament. El premi, dotat amb 6.000 euros, reconeix una obra inèdita d’entre 180.000 i 200.000 espais, que es publica a la col·lecció El Fil d’Ariadna d’Angle Editorial. Es tracta d’un dels premis d’assaig més ben dotats en llengua catalana.

El jurat està format per Agustí Alcoberro, professor d’Història de la UB; Ferran Espada, periodista; Rosa Rey, editora d’Angle Editorial; Cristina Sànchez Miret, professora de Sociologia de la UdG; i Judit Vall, directora de recerca del Centre de Recerca en Economia i Salut de la UPF.

El lliurament del premi es farà en el marc de la Nit Irla 2017, en què també es lliurarà el Memorial Fancesc Macià i el Memorial Lluís Companys. L’acte tindrà lloc dijous 11 de maig a les 19 hores a l’Ateneu Barcelonès. Us hi podeu inscriure a www.irla.cat/nitirla.

Comparteix aquesta noticia