fbpx

La sociòloga i politòloga Donatella della Porta impartirà la Lliçó Inaugural Irla del curs 2021-2022: «Els moviments socials davant l’auge de l’autoritarisme». La presentació anirà a càrrec del president de la Fundació Joan Manuel Tresserras

L’acte oficial d’inauguració del curs 2021-2022 se celebrarà el proper 28 d’octubre, a les 12:45 hores, a l’Auditori del campus de la Ciutadella – UPF, i també es podrà seguir a través del canal de Youtube de la Fundació i per xarxes socials (#LliçóIrla).

Amb el títol «Els moviments socials davant l’auge de l’autoritarisme», analitzarem quina ha de ser la resposta dels moviments socials davant d’un escenari en què les dictadures estan en auge i les democràcies consolidades tendeixen cada cop més cap a l’autoritarisme. Per fer-ho, comptarem amb Donatella della Porta, experta en moviments socials i un dels referents mundials de l’esquerra internacionalista.

Della Porta és catedràtica de Ciència Política en la Scuola Normale Superiore de Florència, on és degana de l’Institut de CC. Socials i Humanes i presideix The Centre on Social Movement Studies (COSMOS). Amb més de 90 llibres publicats, és un referent en l’estudi de moviments socials, violència política i corrupció. Entre les seves distincions, destaquen tres doctorats honoris causa (per les universitats de Losanna, Göteborg i Bucarest) i el Mattei Dogan Foundation Prize per les seves contribucions en l’àmbit de la sociologia política.

INSCRIPCIONS ↘